Turistička sezona u Rijeci broji rekorde

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.07.2022

Kruzer-Mein-schiff-rijeka

Rijeka se, unatoč pandemijskim problemima s kojima su se suočile sve turističke destinacije i ogromnih ograničenja i restrikcija u međunarodnim putovanjima, pokazala kao jedna od rijetko uspješnih destinacija.

Rijeka - Izvrsni turistički rezultati u prvoj polovici godine postavili su odlične temelje za rekordnu sezonu, poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Broj noćenja i dolazaka u prvih 6 mjeseci 2022. godine 17 % je veći u odnosu na rekordan turistički promet iz 2019. godine, što će svakako značajno odražiti u prihodima turističkog sektora.

Ponovni dolasci kruzera ukazuju na potpuni oporavak tog segmenta tržišta. Dosadašnji dolasci i najave, za dolaske do kraja sezone, potvrđuju da se od tog segmenta mogu očekivati povoljni ekonomski efekti.

Prva subota u srpnju, kada su u Rijeku pristigla dva kruzera s oko 4 tisuće posjetitelja i gotovo 2 tisuće članova posade, najbolji su pokazatelj njihovog izvrsnog doprinosa u postizanju boljih turističkih rezultata. Nešto više od 600 putnika otišlo je na organizirane izlete čija je destinacija većinom bila u Rijeci i njenoj okolici, poput Trsata, Kastva, Opatije, a manji dio posjetio je otok Krk, Istru i Zagreb.

wp-content/uploads/2019/07/korzo-izlozi-turizam-1.jpg

Više od 3000 putnika i skoro 1000 članova posade odlučilo se istražiti Rijeku te uživati do kasnih popodnevnih sati ispijajući kavu, kupujući suvenire ili obavljajući shopping na našem Korzu. Mnogi gosti iskoristili su priliku da posjete brojne kulturno-povijesne spomenike, istraže centar grada, Trsat, prošeću gradskim muzejima, posjete tržnicu te uživaju u šetnji Riječkim tunelom koji je taj dan zabilježio znatno veći broj posjetitelja.

Rijeka se, unatoč pandemijskim problemima s kojima su se suočile sve turističke destinacije i ogromnih ograničenja i restrikcija u međunarodnim putovanjima, pokazala kao jedna od rijetko uspješnih destinacija. Međunarodna turistička organizacija City Destination Alliance koja okuplja najznačajnije turističke destinacije, a čiji je i Rijeka član – označila je Rijeku u kategoriji manjih turističkih središta kao jednu od najuspješnijih destinacija u zadnjih 5 godina.

Zajedničkim snagama svih partnera u destinaciji koji kreiraju riječki turistički proizvod Rijeka izrasta u City break destinaciju zanimljivu gostima, što pokazuju ovogodišnji rekordi u noćenjima i dolascima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...