Turistička zajednica grada Rijeke postala pridruženi član Svjetske turističke organizacije

Autor: Sanja Tumara 11.06.2024

Rijeka-75349_w800-27361 Foto: ilustracija

„Pridruženim članstvom u Svjetskoj turističkoj organizaciji Turistička zajednica učvrstit će položaj Rijeke kao turističke destinacije na karti svijeta“, izjavio je direktor TZ-a Petar Škarpa.

Rijeka - Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije na sjednici u Barceloni proglasilo je Turističku zajednicu grada Rijeke pridruženim članom, izvijestili su iz Turističke zajednice. Navedenim se otvara međunarodna platforma za interakciju s pridruženim članovima i državama članicama na globalnoj razini te okvir za povezivanje s destinacijama sa zajedničkim ciljevima i prostor za stvaranje i razvijanje još kvalitetnijih proizvoda i turističke ponude. Priznanje direktoru Turističke zajednice grada Rijeke, Petru Škarpi, uručio je Ion Vilcu, direktor Odjela za pridružene članove Svjetske turističke organizacije.

„Pridruženim članstvom u Svjetskoj turističkoj organizaciji Turistička zajednica grada Rijeke učvrstit će položaj Rijeke kao turističke destinacije na karti svijeta te će nastaviti s ciljem razvoja turizma kao integralnog dijela razvojnog koncepta grada“, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Svjetska turistička organizacija (UN Tourism) je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda osnovana s ciljem praćenja, reguliranja i razvijanja turizma u svijetu. Vodeća je međunarodna organizacija u području putovanja i turizma, čija je misija promocija razvoja odgovornog, održivog i univerzalno prihvatljivog turizma kroz prihvaćanje etičkih principa i poštivanje.

Svjetska turistička organizacija ima 160 punopravnih članica i preko 500 pridruženih članica koje predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...