U četvrtak se otvara "Iracionalist"

Autor: Nikola Cvjetović 06.11.2023

plakat-izlozba-studeni-2023-za_net

Otvaranje prati niz popratnih aktivnosti koje su nastale kao kulturni proizvodi ili suradnjom umjetnika okupljenih oko i na “Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije vol.3.“.

Rijeka - Otvaranje izložbe “Iracionalist”, na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Ulica Slavka Krautzeka 83), zakazano je u četvrtak 9. studenog u 12 sati.


Otvaranje prati niz popratnih aktivnosti koje su nastale kao kulturni proizvodi ili suradnjom umjetnika okupljenih oko i na “Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije vol.3.“.
Ovo okupljanje uživo će se održati od 16. do 19. studenog u Rijeci, u DIP-u.

Zajedničkom radu autora i autorica na Koloniji, prethodi niz aktivnosti kojima promoviramo radove nastale na prethodnim Kolonijama i autorski strip i ilustraciju, pa Vas pozivamo da sudjelujete na njima. Kulturni proizvod, nastao zahvaljujući prvoj i drugoj Koloniji, strip alamanah “Iracionalist“, tiskan sredstvima Primorsko-goranske županije, do sada je promoviran u cijeloj Hrvatskoj. (više na https://dip.hr/programi/treca-kvarnerska-kolonija-autorskog-stripa-i-ilustracija/)Dva tjedna stripa u Primorsko-goranskoj županiji


Program:

I. Izložba radova nastalih na prvoj i drugoj Koloniji, s popratnim sadržajima, od četvrtka, 9.11.2023. godine, u 12:00 na Akademiji primijenjenih umjetnosti, https://apuri.hr. Izložba je otvorena dva tjedna a može se pogledati u radno vrijeme Akademije. Otvaranje izložbe i promociju vode Damir Stojnić, Damir Steinfl i Marta Berčić (u ime DIP-a). Radovi s prve i druge Kolonije bit će izloženi na skupnoj izložbi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Otvaranje je u četvrtak, 9.11.22023. godine, u 12 sati.

Otvaranje izložbe bit će obogaćeno promocijom i predstavljanjem autora i radova:

1. Prvi dvobroj Primorsko-goranskog strip alamanaha “Iracionalist“, tiskano izdanje u kojem su sabrani radovi nastali tijekom prve i druge Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije.
2. Zbirka radova Korine Hunjak, „’18-22’ Brodski dnevnik Korine Hunjak”, sudionice Kolonije i članice uredništva strip časopisa Prefiks.
3. Predstavljanje knjige „Osamotne okolonosti“ Envera Krivca

4. Najava 24 satnog crtanja koje će se i ove godine po treći puta, održati u DIP-u, od subote, 11. do nedjelje, 12. studenog. Organizator 24-satnog crtanja je udruga Hrvatski autorski strip, a DIP je suradnik za Rijeku. https://www.24satnocrtanjestripa.com/strip/2022-rijeka/. U subotu,11.11. pozvat ćemo medije da poprate uživo 24-satno crtanje stripa.
5. Najava susreta i rada autora i autorica na trećoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa I ilustracije, od 16. do 19.11. u DIP-u, Wenzelova 2, Rijeka.

Na Koloniji će ove godine sudjelovati renomirani hrvatski autori i autorice iz raznih dijelova Hrvatske i naše županije. Kolonija spaja umjetnike raznih generacija, stilova i smjerova, a zajednička motivacija za dolazak je prilika za stvaranje novog autorskog stripa, bez nametnih “gabarita” i cenzure, sa slobodno odabranim tehnikama, kako bi razmijenili iskustva, naraciju i likovnost, a povezali se radi prilike da stvaraju zajedno i radi zajedničkog cilja - valorizacije autorskog stripa i ilustracije u RH.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...