U Gradu Rijeci organiziran prijem za delegaciju Grada Tuzle

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.06.2022

Prijem_za_delegaciju_Grada_Tuzle__2_

Gradonačelnik Imamović pozvao je delegaciju grada Rijeke u posjet Tuzli rekavši kako postoje velike sličnosti između ova dva grada.

Rijeka - U Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima susreo se s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem. Gradonačelnik Filipović zaželio je dobrodošlici delegaciji Tuzle u Rijeku povodom obilježavanja zaštitnika grada Rijeke sv. Vida i istaknuo kako ova dva grada već dugi niz godina njeguju dobru suradnju.

„Usudio bih se reći kako je s godinama ta suradnja prerasla u prijateljstvo naših dvaju gradova“, rekao je Filipović i naglasio kako između dva grada godinama traje kulturna suradnja. U tom je kontekstu Filipović je podsjetio na titulu Europske prijestolnice kulture i njeno nasljeđe - današnji Art kvart Benčić s Dječjom kućom, Palačom šećerane, budućom Gradskom knjižnicom Rijeka te brod Galeb.

„Europsku prijestolnicu kulture obilježili smo pod sloganom Luka različitosti, a Rijeka to i jest, otvoren grad koji prihvaća druge i drugačije“, zaključio je Filipović te upoznao gradonačelnika Imamovića s nekoliko bitnih projekata koji su trenutno u tijeku poput projekta obnove vodno-komunalne infrastrukture i obnove toplinarske mreže, ali i s nekim od privatnih investicija poput planirane marine u Porto Barošu koja će izmijeniti vizuru Rijeke.
Gradonačelnik Imamović pozvao je delegaciju grada Rijeke u posjet Tuzli rekavši kako postoje velike sličnosti između ova dva grada.

Prijem_za_delegaciju_Grada_Tuzle__8_

„Kao i Rijeka, i Tuzla se kroz povijest razvijala kao grad industrije slijedom čeka su dolazili ljudi iz brojnih drugih gradova i država i mi i danas nastavljamo njegovati našu multikulturalnost. Smatram da se oba grada u okviru svojih zemlja razvijaju puno brže od ostalih gradova i želja mi je da naše prijateljstvo doprinese još boljem odnosu između naših dviju zemalja“, istaknuo je Imamović.

Prijemu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan te predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke Aleksandar Saša Milaković, dok su u pratnji gradonačelnika Imamovića bili su njegovi suradnici, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Asja Redžić te rukovodilac Stručne službe za poslove gradonačelnika Svjetlana Kakeš. Tijekom svog boravka u Rijeci delegacija Grada Tuzle posjetila je i Palaču šećerane i Muzej grada Rijeke te će prisustvovati Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.