U Klubu mladih koncerti, šahovski turnir, kvizovi…

Autor: Sanja Tumara 27.05.2024

edoardo_liberati_synthetics_trio_cover

Već večeras, 27. svibnja, u Klubu mladih Rijeka nastupa talijanski Edoardo Liberati „Synthetics“ Trio, novi projekt koji vodi talijanski gitarist Edoardo Liberati. U njemu su još Dario Piccioni na kontrabasu i Riccardo Marchese na bubnjevima.

Rijeka – Klub mladih Rijeka pripremio je bogat i raznovrstan program. Već večeras, 27. svibnja, u Klubu mladih Rijeka nastupa talijanski Edoardo Liberati „Synthetics“ Trio.

Edoardo Liberati „Synthetics“ Trio je novi projekt koji vodi talijanski gitarist Edoardo Liberati. U njemu su još Dario Piccioni na kontrabasu i Riccardo Marchese na bubnjevima.

Glavni fokus projekta je izvođenje autorske glazbe koju je skladao voditelj, kao i obrade modernih pjesama i tradicionalnog jazz repertoara. Trio snažno istražuje stalni dijalog između izvođača kroz forme pjesme, s trenucima improvizacije.

Glazba potječe iz inspiracije glazbenika koje Edoardo najviše voli, kao što su Gilad Hekselman, John Scofield, Brad Mehldau, Jonathan Kreisberg, Lage Lund i tako dalje.

Izvornost je glavni cilj, izražena zaraznim melodijama, koje su potkrijepljene ponekad nekonvencionalnim i istraženim harmonijama.

Jazz pozadina trojice glazbenika temelj je glazbe koja ponekad zadire i u rock teritorije, žanr kojem su i dalje jako privrženi. Organizatori najavljuju koncert s groovy plesnim trenucima, kao i intimnom atmosferom, a ulaz je slobodan

U srijedu, 29. svibnja, nešto sasvim drukčije. U Klubu se, naime, od 19.00 sati održava 29. Turnir u šahu.
Turnir se igra švicarskim sistemom u kojem će svaki igrač imati po 10 minuta vremena s dodatkom od 5 sekundi.

Turnir je ograničen samo na amaterski igrače i zato je strogo zabranjeno sudjelovanje svima koji su na nacionalnoj ljestvici bolji od 2.000 mjesta. Broj sudionika ograničen je na 40, kotizacija iznosi 6 eura, a osiguran je i nagradni fond.

Dan nakon turnira, u četvrtak 30. svibnja, u Klubu mladih održat će se RITEH STEM pub kviz s početkom u18.00 sati. Autor i voditelj kviza je Antonio Barišić.

Kviz je primarno namijenjen maturantima i srednjoškolcima, no dobrodošli su i svi ostali (studenti i svi koji se tako osjećaju, ali i profesori). Nagrade su osigurane za najbolje i nasumične ekipe u poretku. Kotizacija nema te je samo potrebno prijaviti ekipu putem Google obrasca.

I za raj mjeseca u Klubu su pripremili još jednu glazbenu poslasticu. U petak, 31. svibnja, s početkom u 20.00 sati, nastupa Zdravko Medek.

Zdravko Medek je riječki glazbenik, dugogodišnji član jam session banda Cows and Chickens, a bio je i prateći član benda Ivane Kindl, benda Prezzident, akustičnog dua Double Trouble, a u zadnje vrijeme bavi se solo karijerom kao kantautor.

Kao gostujući glazbenik provest će vas kroz hitove strane glazbe i mnoge glazbene žanrove, rock, pop, country, blues od 50-ih, pa na dalje. Posjetitelje čeka vrhunska kvalitetna i zabavna večer, kažu organizatori i dodaju da je ulaz slobodan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...