[VIDEO] U more položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

Autor: Marina Pauletić 06.12.2022

sv_nikola_vijenac_2022__1_

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana Svetog Nikole.

Rijeka - Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, položen je vijenac u spomen na sve stradale i nestale u moru.

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda „Vid“ Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za sve stradale i nestale u moru te blagoslova koji je održao povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, velečasni Mario Gerić, prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te tajnica Organizacijskog odbora Marica Njegovan.

sv_nikola_vijenac_2022__3_

„Na današnji dan smo u mislima sa svim pomorcima koji širom svijeta obavljaju svoje poslovne zadaće, ali i s onima koji više nisu s nama. More daje, ali more i uzima. Stoga se valja s poštovanjem odnositi prema toj snazi i ćudi mora“, poručio je lučki kapetan Glažar.

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana Svetog Nikole u organizaciji Odbora za obilježavanje sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i PGŽ-a.

VIDEO

U sklopu obilježavanja danas će se spustiti vijenac u more na mjestu stradanja broda Igrane i San Nicolὸ ispred Kostrene, uz svečane mise u crkvi sv. Nikole Biskupa u Rijeci te u crkvama u Kraljevici, Kostreni i Voloskom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...