U more položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

Autor: Marina Pauletić 06.12.2023

vjenac_more_sveti_nikola-50439

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana sv. Nikole.

Rijeka - U povodu blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, položen je vijenac u more u spomen na sve stradale i nestale na moru.

vjenac_more_sveti_nikola-04853

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda „Vid“ Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za sve stradale i nestale u moru te blagoslova koji je održao povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, velečasni Mario Gerić, prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te tajnica Organizacijskog odbora Marica Njegovan.

vjenac_more_sveti_nikola-63029

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana sv. Nikole u organizaciji Odbora za obilježavanje sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i PGŽ-a.

vjenac_more_sveti_nikola-59428

U sklopu obilježavanja danas je održana molitva za poginule pomorce Jadrolinije u Domovinskom ratu, spustit će se vijenac u more na mjestu stradanja broda Igrane i S. Nicolὸ ispred Kostrene, uz svečane mise u crkvi sv. Nikole Biskupa u Rijeci te u crkvama u Kraljevici, Kostreni i Voloskom.

vjenac_more_sveti_nikola
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...