[U OKU KAMERE] Dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2022

nagrade_ucenici_mentori_2022_rijeka__1_

Za uspjehe postignute u školskoj godini 2020./2021. ukupno se nagrađuje 43 mentora i 55 učenika iz riječkih osnovnih i srednjih škola.

Rijeka - U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dodijeljene su nagrade učenicima i odgojno-obrazovnim radnicima/mentorima za postignute rezultate na natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj 2020./2021 godini.

Osnovne i srednje škole grada Rijeke iz godine u godinu dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji u velikom broju sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima i postižu izvrsne rezultate. Za postizanje vrhunskih rezultata uz ustrajan trud i rad učenika, potrebno je stručno vodstvo njihovih učitelja/nastavnika, te dodatni intenzivni i kontinuirani rad izvan redovnog nastavnog procesa.

nagrade_ucenici_mentori_2022_rijeka__4_

Kako bi se dodatno skrenula posebna pozornost na vrijedne mentore i darovite učenike te kako bi ih se potaknulo na daljnje uspjehe, Grad Rijeka od 1997./98. godine nagrađuje učenike i mentore koji su pripremali učenike za natjecanja, susrete i smotre osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području grada Rijeke te za postignuća učenika (pojedinačno ili ekipno) koji osvoji jedno od prva tri mjesta na međunarodnoj razini natjecanja i državnoj razini natjecanja, susreta i smotri.

Učenicima i njihovim mentorima čestitao je riječki gradonačelnik Marko Filipović

Nagrade se dodjeljuju za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri za sljedeća područja: jezično-umjetničko, prirodoslovno-matematičko, humanističko, gospodarstveno i strukovno, umjetničko, zdravstveno, ekološko, tehnička kultura, informatika.

Također, vrednuje se i osvojena diploma učenika na državnoj smotri ili susretu i to u razini osvojenog trećeg mjesta, obzirom da se postignuća učenika na smotrama i susretima ne rangiraju, dok se za osvojena postignuća na području glazbe i plesa vrednuje se samo prva osvojena nagrada u razini osvojenog prvog mjesta na državnoj razini natjecanja.

Nagrade učenicima i njihovim profesorima i mentorima dodijelili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj i savjetnik za pravne poslove Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kosović.

Nagrađeno je 43 mentora i 55 učenika riječkih osnovnih i srednjih škola

Gradonačelnik Filipović čestitao je nagrađenima učenicima i njihovim mentorima kao i roditeljima te istaknuo veliki trud koji je uložen kako bi se ostvarili uspješni rezultati na državnim i međunarodnim natjecanjima. „Ponosan sam što u mnogi predmetima i područjima interesa naši učenici ostvaruju značajne rezultate i to je dokaz da kao društvo odgajamo jednu generaciju spremnu za nove izazove. Kroz naš Odjel za odgoj i školstvo ulažemo značajna sredstva u osnovnoškolske programe i projekte, a jedan od fokusa ovog mog mandata upravo je na djeci i mladima“, rekao je gradonačelnik u svom obraćanju i dodao kako će se Grad Rijeka i u budućnosti truditi osigurati sve potrebne uvjete za daljnji razvoj talenata djece i mladih.

Nagrade su dodjeljene za uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima

nagrade_ucenici_mentori_2022_rijeka__2_

Čestitke je uputila i pročelnica Sanda Sušanj istaknuvši da je dodjela ovih nagrada iskazivanje podrške od strane Grada Rijeke. „Želimo im reći da ih vidimo, da ih čujemo i da smo tu za njih. Neki od njih već jesu, neki će tek postati naši stipendisti s obzirom na to da, između ostalog, Grad Rijeka dodjeljuje stipendije po kriteriju darovitosti odnosno izvrsnosti. Trudimo se biti im poticaj koliko god možemo“, rekla je Sušanj.

Za uspjehe postignute u školskoj godini 2020./2021. ukupno se nagrađuje 43 mentora i 55 učenika iz riječkih osnovnih i srednjih škola.

Odgojno obrazovnim radnicima –mentorima za postignuća učenika (pojedinačno ili ekipno) na državnoj i/ili međunarodnoj razini natjecanja, susreta i smotri u školskoj godini 2020./2021., dodjeljuje se godišnja nagrada:

za osvojeno prvo mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Damir Čović, Andreja Babić, Sanja Jagić Hviždalek, Marija Crnković, Emica Pandurić, Saša Tičić, Jadranka Jurić, Karmen Toić Dlačić i Svetlana Mauhar Jurković, Dolores Kapović i Jakov Tomasić.

za osvojeno drugo mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Laura Buškulić, Doris Žibert, Martina Sanković Ivančić, Sanja Padavić, Jasenka Gršković Šmid, Gabrijela Švarcer, Nebojša Letić i Svetlana Mauhar Jurković, Andrea Saršon i Loris Rašpolić, Gabrijela Krišković i Ivana Žužić, Maja Tomčić Marušić.

za osvojeno treće mjesto učenika na međunarodnoj razini natjecanja: Gracijela Orobabić, Nada Kegalj, Josip Nemet.
za osvojeno treće mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Tatjana Krpan Mofardin, Karmen Benazić, Milana Medaković Vodopić, Iva Kenda, Jelena Maras, Ana Paljušaj, Nensi Lučić Kinkela, Miljenka Rumora, Gordana Frol, Željka Travaš, Zlatko Ožanić, Sara Livaić Diminić, Marijana Trinajstić, Helena De Karina, Jurica Čorak, Petar Jelača

Učenicima za njihova postignuća (pojedinačno ili ekipno) na državnoj i/ili međunarodnoj razini natjecanja susreta i smotri u školskoj godini 2020./2021. dodjeljuje se pisano priznanje i prigodan poklon i to učeniku i svakom članu ekipe:

za osvojeno prvo mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Ivan Brlas, Simeon Stefanović, Nea Blažević, Andrej Čizmarević, Laura Afrić, Pavle Jugović, Mihaela Vukelić, Borna Čizmarević, Simeon Stefanović

za osvojeno drugo mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Paola Konestabo, Ana Šubat, Elisa Marčinko, Ariana Crnčić, Dorian Lesiov, Nikola Tadić, Vanja Petropoli, Patrik Klovar Lukarić, Marin Kupanovac, Danijel Ćelić

nagrade_ucenici_mentori_2022_rijeka__3_

za osvojeno treće mjesto učenika na međunarodnoj razini natjecanja: Ivona Brezovec, ekipa: Petra Polić, Luka Zulian i Mia Graca, Vanesa Brajuha

za osvojeno treće mjesto učenika na državnoj razini natjecanja: Tara Babić, Karlo Ahel, Borna Čizmarević, Francesca Linčić, ekipa: Sara Oruč, Marika Zoe Antić i Loren Aćimović, Stella Marković, Lana Milani, ekipa: Ivor Čučak, Laura Banić, Maša Štakić i Gabrijela Arsić, ekipa: Oskar Tandara, Jerko Jusup, Mitra Pažanin, Jakov Rubinić i Nino Kurević, ekipa: Hana Marelić, Nora Nabršnigg, Paola Mandić, Franko Barin Turica i Ivana Radetić, Nicol Uzelac, Petra Mavrinac, Maja Marković, Vanja Milosavljević, Andrea Trlin, Zoe Piškor, Jani Kabalin Sirotnjak, Marta Kaluđerović.

U prigodnom programu nastupili su učenici osnovne i srednje Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova te učenici osnovnih škola Podmurvice, Vežica i Brajda.

S ciljem ostvarenja vizije Rijeke kao grada znanja, novih tehnologija i mladih, Grad Rijeka prepoznaje važnost ulaganja u projekte iz domene obrazovanja.

Tako već dugi niz godina Rijeka s ponosom nosi titulu „Grad Prijatelj djece“, a od 2021. godine Gradu Rijeci dodijeljen je i certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine, koji dijeli sa svega osam hrvatskih gradova.

Rijeka se kao primjer dobre prakse ističe nizom višegodišnjih projekata i programa koje provodi s ciljem stvaranja pozitivnog okruženja za razvoj djece i mladih, povećanja sigurnosti djece i mladih, razvoja njihovih vještina i kompetencija i osiguranja aktivnog sudjelovanja mladih u društvenoj zajednici. Planirajući i provodeći projekte iz domene obrazovanja, posebna pažnja pridaje se učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, učenicima s teškoćama i darovitim učenicima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...