[U OKU KAMERE] Nastavak radova od raskrižja Zametske i Zvonimirove ulice obilježen ogromnim gužvama

Autor: Portal Torpedo 08.04.2024

guzva_kresimirova_2024

Radovi će se izvoditi u dva južna prometna traka, dok će se promet odvijati obostrano u dva sjeverna prometna traka uspostavom privremene regulacije prometa.

Rijeka - Muke po prometu nastavljene su novim raskopavanjem velikog raskršća na Krnjevu. Naime, ponovo su nastavljeni radovi na jednom od najprometnijih raskrižja na spoju Liburnijske, Zametske i Zvonimirove ulice. Uz privremenu regulaciju prometa te suženje prometnice, poslijepodnevni sati donijeli su i veliku gužvu koja se protezala do Ulice Rikarda Benčića. Oboružajte se strpljenjem pogotovo u vršnim satima jer će nam svima trebati.

Podsjetimo, radovi će se izvoditi u dva južna prometna traka, dok će se promet odvijati obostrano u dva sjeverna prometna traka uspostavom privremene regulacije prometa. Najavljeni završetak radova je do 14.5.2024., uzevši u obzir moguće vremenske neprilike. Radovi u Zvonimirovoj nastavak su onih na transportnim kolektorima koji su započeli u Liburnijskoj ulici, a izvode u sklopu grupe radova A, podsustava A2 “Transportni kolektori: područje “Zamet” (kolektor “Z1”) područje “Kantrida” (kolektor “K1”), crpna stanica “CS Dražička” i crpna stanica “CS Kantrida”. Novi transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu do lokacije novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu doseći će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati priključenost na javnu kanalizaciju (sa sadašnjih 75% na 92%) i time smanjiti broj septičkih jama, poboljšati funkcioniranje postojećeg sustava javne odvodnje, smanjiti gubici vode te povećati kvaliteta vodoopskrbe.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...