[U OKU KAMERE] Obilježena 30. obljetnica pogibije legendarnog zapovjednika Marina Jakominića

Autor: Branimir Brnas 29.08.2022

obljetnica smrti marino jakominić ajkule

Odavanje počasti svom poginulom zapovjedniku u rodnoj Rijeci nastavak je obilježavanja koje je započelo subotu u Rizvanuši uz spomenik Velebitskim junacima i na samom mjestu Marinove pogibije.

Rijeka - Danas je u Rijeci obilježena 30. obljetnica pogibije legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkule“ Marina Jakominića. Na gradskom groblju Kozala odana je počast ovom velikom čovjeku, ocu, branitelju koji je poginuo na Velebitu podno vrha Visočica u zasjedi srpskih pobunjenika. Jakominić se nalazio na mjestu zapovjednika jedinice od rujna 1991. godine, a s riječkim specijalcima sudjelovao je na Gospićkom ratištu te u deblokadi Dubrovnika.

obljetnica smrti marino jakominić ajkule

Povratkom jedinice u Rijeku i nakon kratke pauze Ajkule odlaze na Velebit gdje sudjeluju u operaciji zauzimanja Velebitskih vrhova kodnog naziva Poskok 1, gdje nažalost Marino i pogiba. Odavanje počasti svom poginulom zapovjedniku u rodnoj Rijeci nastavak je obilježavanja koje je započelo subotu u Rizvanuši uz spomenik Velebitskim junacima i na samom mjestu Marinove pogibije.

obljetnica smrti marino jakominić ajkule

Uz obitelj Jakominić odavanju počasti na njegovom posljednjem počivalištu nazočni su bili predstavnici Policijske uprave primorsko goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom i sadašnjim zapovjednikom Specijalne i interventne jedinice policije PU primorsko goranske Nenadom Krasny, ratni kolege okupljeni u Udrugu specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ i predstavnici Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Markom Filipovićem.

obljetnica smrti marino jakominić ajkule

Na kraju odavanja počasti skupu se obratio policijski kapelan Pavao Mokri prigodnom molitvom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...