U petak se održava Noć muzeja s nizom zanimljivih događanja diljem Primorsko-goranske županije

Autor: Marina Pauletić 24.01.2024

noc_muzeja_najava-52671

U ovu popularnu manifestaciju uključilo se čak 18 ustanova s područja Primorsko-goranske županije.

Rijeka - Hrvatsko muzejsko društvo organizira devetnaesti put Noć muzeja koja će se održati u petak 26. siječnja 2024. godine u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama.

Koncipirana kao dinamična manifestacija s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici, ovogodišnja tema “Muzeji i nova publika” odgovara vremenu traženja novih generacija za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima u kojima će i sami sudjelovati kao i temama koje će angažirano odgovoriti na sve zahtjevnije izazove vremena u kojem živimo, naglašavaju iz Muzejskog društva.

U ovu popularnu manifestaciju uključilo se čak 18 ustanova s područja Primorsko-goranske županije, a bogate programe s razgledavanjem svojih stalnih zbirki i aktualnih izložaba, ali i nizom zanimljivih i edukativnih radionica pripremili su, uz ostale, županijski Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovni muzej Rijeka, Kaštel Zrinskih te Centar za posjetitelje “Velike zvijeri”.

noc_muzeja_najava-63927

Otkrijte nešto novo o nevjerojatnom svijetu šumovitog i prirodnog Gorskog kotara. U cilju boljeg upoznavanja veličanstvene trojke: smeđeg medvjeda, sivog vuka i euroazijskog risa, u Centru „Velike zvijeri“ u Staroj Sušici očekuju vas, među ostalim, radionica za najmlađe, zanimljivo predavanje i premijera filma o risovima.

Kaštel Zrinski u Brodu na Kupi nudi besplatan ulaz u interpretacijski centar i stručno vodstvo stalnim postavom „Divljina s pogledom na more”, a organiziran je i besplatan izlet u Brod na Kupi i Brod Moravice namijenjen djeci i odraslima.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja tragat će se za frankopanskim blagom, a za najmlađe posjetitelje Muzeja, vrata šarene radionice Čudotvornice bit će otvorena gotovo cijele večeri.

Prirodoslovni muzej u Rijeci organizira premijerno stručno vodstvo kroz izložbu „Od oceana do zaljeva“ uz prijevod na hrvatski znakovni jezik, a u predavanju “Sirove strasti i muzejske zbirke” uzorci biljnih i životinjskih vrsta iz muzejskih zbirki otkrit će vam svijet spolnosti i razmnožavanja živih bića te poneku neobičnu i neočekivanu priču o borbi za opstanak gena, vrsta i živog svijeta.

Više informacija o Noći muzeja dostupno je na poveznici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...