U ponedjeljak ponovo počinju radovi na zaobilaznici, očekuju se zastoji i kolone vozila u prilazu zoni radova

Autor: Nikola Cvjetović 16.09.2023

guzva_rujevica_zaobilaznica

Izvođenje izvanrednih radova prijelaznih naprava na dionici čvor Rijeka zapad – Rujevica u smjeru Zagreba/Križišća na autocesti A7

Rijeka - U ponedjeljak, 18. rujna iza 9 sati nakon jutarnje migracije korisnika, započinje izvođenje radova sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Lenci na dionici čvor Rijeka zapad – Rujevica u smjeru Zagreba/Križišća (Riječka obilaznica) na autocesti A7. S obzirom na činjenicu da se radi o zoni velikog intenziteta prometa očekuju se zastoji i kolone vozila u prilazu zoni radova.

U prvoj fazi radova od 18. rujna do 8. listopada za potrebe osiguranja zone radova uspostavit će se privremena regulacija prometa tako da će za promet biti zatvorena jedna prometna traka, a promet će se voditi drugom prometnom trakom uz ograničenje brzine kretanja.

U drugoj fazi od 8. do 24. listopada promet će se odvijati po dvije sužene prometne trake. Ovakvom regulacijom očekuju se znatno manji zastoji i kolone vozila.

- Također, ukoliko budu loši vremenski uvjeti, radovi se neće izvoditi. Uz svu organizaciju i želju da korisnicima omogućimo sigurnu i kvalitetnu vožnju, svjesni smo da radove nije moguće provoditi bez utjecaja na protočnost prometa autocestom. U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na ovom dijelu autoceste, mole se svi vozači za poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije te održavanjem sigurnosnog razmaka, te da se pravovremeno informiraju o stanju i uvjetima na ovoj dionici. Također, ako je to moguće, preporučujemo koristiti alternativni pravac, poručili su iz HAC-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...