U Rijeci održan radni sastanak hrvatske i slovenske policije

Autor: Sanja Monar 19.04.2023

radni_sastanak_policija_hr_slo Foto: PU primorsko-goranska

Kvalitetnom policijskom suradnjom može se ostvariti optimalna razina sigurnosti građana i turista ne samo Hrvatske i Slovenije već cjelokupne Europske unije i šire zajednice, zaključili su sudionici sastanka

Rijeka - Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održan radni sastanak predstavnika hrvatske i slovenske policije kako bi se usuglasila operativna postupanja prije početka ljetnog dijela turističke sezone.

-Na sastanku su uz predstavnike PU primorsko-goranske sudjelovali i policijski službenici iz Policijske uprave istarske te predstavnici slovenske policije-policijski ataše Republike Slovenije Srečko Jarc, iz Policijske uprave Ljubljana Robert Bajuk voditelj Operativno-komunikacijskog centra, Dejan Čulk voditelj Sektora uniformirane policije, kao i Mihael Pangeršič voditelj Odjela za operativu OKCP-a, javlja PU.

Iz Policijske uprave Koper pridružili su se David Iskra voditelj OKCP-a i Viljem Toškan, voditelj Odjela Sektora uniformirane policije, dok su iz Policijske uprave Novo Mesto sudjelovali Valentin Kuhar iz Sektora uniformirane policije i voditelj OKCP-e Robert Perc.

Osim načelnika Policijske uprave Hari Brnada, kao domaćini su sastanak vodili Goran Gašpert načelnik Sektora za javni red i sigurnost i voditelj OKCP-e Alen Perušić te Damir Štimac načelnik Sektora za granicu, dok su iz istarske policije nazočili Mladen Blašković načelnik Sektora za javni red i sigurnost i Josip Laušin voditelj OKCP-e.

-Radni sastanak je prvi put održan otkada je Hrvatska postala dijelom Schengenskog prostora u kojem nema granične kontrole pa su i teme bile vezane uz načine operativnog i komunikacijskog postupanja u novim okolnostima između policijskih službenika susjednih država. Prisutni su izmijenili dosadašnja iskustva te dogovorili obvezne načine komunikacije preko OKCP-e za provedbu aktivnosti nadzora prometa tijekom turističke sezone, ali i prilikom drugih postupanja, osobito iz domene nezakonitih migracija i ostalih protupravnih ponašanja, odnosno u kriminalističkim istraživanjima, kazali su iz policije.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo kvalitetnom i sustavnom policijskom suradnjom te zaključili uvjerenjem da se time ostvaruje optimalna razina sigurnosti građana i turista, ne samo Hrvatske i Slovenije, već cjelokupne Europske unije i šire zajednice.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...