U Rijeci predstavljena knjiga dr.sc. Drage Martinovića 'Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave'

Autor: Nikola Cvjetović 08.11.2023

Odnosi_s_javnoscu_u_jedinicama_lokalne_samouprave_predstavljanje_knjige__2_

Knjiga donosi 10 poglavlja o nizu područja odnosa s javnošću s kojima se susreću PR-ovci u javnom sektoru, s naglaskom na komunikaciju s medijima i kriznu komunikaciju.

Odnosi_s_javnoscu_u_jedinicama_lokalne_samouprave_predstavljanje_knjige__4_ Ljiljana Vidmar Erjavac, Drago Martinović i Ermina Duraj

Rijeka - U organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću, na Veleučilištu PAR u Rijeci održana je promocija knjige Drage Martinovića “Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“. Drago Martinović znanstveni je suradnik i docent, zaposlenik javne uprave s velikim iskustvom rada u odnosima s javnošću. Autor je tri knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova i članaka iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, online medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu.

Odnosi_s_javnoscu_u_jedinicama_lokalne_samouprave_predstavljanje_knjige__3_

Knjiga donosi 10 poglavlja o nizu područja odnosa s javnošću s kojima se susreću PR-ovci u javnom sektoru, s naglaskom na komunikaciju s medijima i kriznu komunikaciju. Nastavak je višegodišnjeg Martinovićevog rada u području odnosa s javnošću, medija i lokalne samouprave. Devet godina bio je savjetnik za odnose s javnošću gradonačelnika Širokoga Brijega, a danas je ravnatelj Uprave civilne zaštite u Zapadnohercegovačkoj županiji.

U sklopu knjige Martinović je napravio zanimljivo i opsežno istraživanje u jedinicama lokalne samouprave. Riječ je o 20 gradova sjedišta županija u Republici Hrvatskoj i 17 gradova u BiH. Usporedivši Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Martinović je istaknuo da je Hrvatska daleko razvijenija po pitanju struke odnosa s javnošću čemu zasigurno doprinosi jaka strukovna udruga kao i u javnosti prepoznati komunikacijski stručnjaci koji svojom reputacijom doprinose reputaciji struke.

Promotorice knjige u Rijeci bile su Ermina Duraj, predsjednica Primorsko-istarske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću i autorica knjige “Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj” i Ljiljana Vidmar Erjavac, glasnogovornica Grada Opatije. Obje su istaknule važnost stručne literature ne samo za edukaciju službenika koji obavljaju poslove odnosa s javnošću nego i dužnosnika koji vrlo često, u manjim gradovima i općinama, taj posao obavljaju sami. Ova je knjiga metodološki dobro kreirana,sveobuhvatna te istodobno pisana jasnim i razumljivim jezikom. Njezina posebna vrijednost leži u činjenici da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid, s posebnim fokusom na prakse lokalne samouprave, naglašeno je na promociji.

Odnosi_s_javnoscu_u_jedinicama_lokalne_samouprave_predstavljanje_knjige__1_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...