U sklopu preventivne kampanje „Web heroj“ policija održala edukaciju članovima Kluba umirovljenika „Belveder – Kozala“

Autor: Marina Pauletić 14.02.2024

umirovljenici_foto_pu_primorsko_goranska Foto: PU primorsko goranska

Građane se osim računalnih prijevara senzibiliziralo na kaznena djela krađa i prijevara u kojima su također najčešće žrtve osobe starije životne dobi.

Rijeka - U suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske dogovorena su edukativna predavanja za Klubove umirovljenika u sklopu preventivne kampanje „Web heroj“, odnosno, projekta MUP-a „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“.

Osobe treće životne dobi su česte žrtve računalnih prijevara upravo zbog njihove životne dobi, samostalnog stanovanja i neinformiranosti. Stoga su jučer, 13.veljače, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave primorsko-goranske u Klubu Belveder educirale članove kluba o mogućim računalnim prijevarama kojima bi se pokušao otuđiti njihov novac. Predavanju su prisustvovala 22 umirovljenika.

Naglašeno im je da se prevaranti koriste krađama identiteta putem e-maila, sms poruka i telefonskim pozivima, koriste se raznim sofisticiranim trikovima kako bi došli do novca. Osim poruka i poziva trebaju biti oprezni kod primamljivih ponuda i oglasa jer sve što zvuči jako dobro je upitno, a naročito ako se naglašava neki kratak rok, hitna uplata i slično. Stoga su se umirovljenici savjetovali da za bilo kakvu „dobru“ ponudu (oglas ili kupnju online) najprije kontaktiraju osobu od povjerenja koja će im pomoći i savjetovati ih o sigurnosti te ponude. Savjetovalo ih se također da ne otvaraju SMS poruku koja stiže od „Hrvatske pošte“ u kojoj se navodi da je za isporuku njihovog paketa potrebno unijeti dodatne podatke bankovne kartice i drugo. Hrvatska pošta i banka ih nikada neće tražiti unos osobnih podataka s kartica putem interneta.

Osobe treće životne dobi najčešće su žrtve tzv „romantične prijevare“ kada putem društvenih mreža sklope poznanstvo s nepoznatom osobom iz daleke zemlje. Počinitelj žrtvu putem online komunikacije uvjerava u snažne osjećaje koje ima prema njoj i čim zadobije njezino povjerenje traži od nje novac ili podatke bankovne kartice i slično. Građane se savjetovalo da ne komuniciraju s osobama na društvenim mrežama za koje ne mogu provjeriti identitet, odnosno, da ne vjeruju osobi koju nisu upoznali u stvarnom svijetu. Ukoliko se dogodi da taj novi poznanik s društvene mreže nakon nekog vremena zatraži da mu se pošalje ili posudi novac, odmah treba prekinuti svu komunikaciju i događaj prijaviti policiji. Počinitelj računalnih prijevara zna kojim se trikom poslužiti i koji razlog će reći žrtvi zašto mu je potreban novac. A žrtva tek kad pošalje novac na nepoznati račun postaje svjesna da je prevarena.

Građane se osim računalnih prijevara senzibiliziralo na kaznena djela krađa i prijevara u kojima su također najčešće žrtve osobe treće životne dobi jer takve osobe su često osamljene i vrlo rado pristaju na razgovor, s povjerenjem puštaju u svoj dom nepoznate osobe. Ovom prilikom policijska službenica Nives Kajfeš Grčko navela je brojne primjere kojima se počinitelji mogu poslužiti da ih prevare: od predstavljanja da su distributeri električne energije, Telekom operateri, službenici banke, zdravstvenog osiguranja, policijski službenici. Oni koji se predstavljaju kao distributeri električne energije će nuditi ugovor koji je potrebno potpisati, lažni policijski službenici će zatražiti da im se preda novac naglašavajući da je taj novac krivotvoren i oni ih moraju zamijeniti za ispravan. Lažne zdravstvene djelatnice nudit će besplatne usluge masaže ili detoksikacije samo kako bi ih žrtva pustila u svoj dom, a tada se često događa da jedna osoba odvlači pozornost vlasnika stana ili kuće a druga vrši krađu skupocjenih predmeta i novca.

Atraktivnost ove teme pokazali su građani, odnosno, članovi Kluba svojom zainteresiranošću, navodeći primjere iz vlastitog iskustva i iz iskustva svojih poznanika te su tijekom cijelog predavanja aktivno sudjelovali.

Na kraju predavanja građani su dobili majice „Web heroj“, a to će ih podsjetiti da uvijek budu na oprezu i da budu web heroji u borbi protiv kibernetičkih krimanalaca.

Kako bi se podigla sigurnost građana vezano za ovu vrstu kaznenih djela, policijske službenice Ureda načelnika nastavit će s edukacijama u ostalim klubovima umirovljenika.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...