U sklopu projekta Pronacul oformljeno novo savjetodavno tijelo – Virtualna komora

Autor: Marina Pauletić 15.03.2023

trsatska_gradina__1_

Komora također, vrši ulogu institucije koja pomaže pri razmjeni ideja, primjera dobre prakse i savjeta za upravljanje pilot područjem.

Rijeka - Turistička zajednica grada Rijeke sudjeluje u projektu Pronacul – Promocija prirodne i kulturne baštine kroz razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima u sklopu kojeg je oformljeno novo savjetodavno tijelo Pronacul projekta – Virtualna komora. Virtualna komora pomaže kreirati promotivne strategije i politike upravljanja Trsatskim kaštelom i drugim projektnim pilot područjima te djeluje na razini cijelog programskog područja. Glavni cilj virtualne komore je spojiti lokalne i regionalne vlasti u području kulture i turizma s dionicima kako bi zajednički radili na kreiranju novih politika za upravljanje prirodnim i kulturnim dobrom.

Pa tako Turistička zajednica grada Rijeke poziva sve zainteresirane iz područja kulture i turizma da se registriraju u Virtualnu komoru kako bi postali dio široke mreže dionika sa zajedničkim interesom – očuvanje i kvalitetno upravljanje kulturnim dobrom. Registracija je besplatna, a istu je moguće obaviti putem stranice pronacul.eu ili na linku ovdje.

Komora također, vrši ulogu institucije koja pomaže pri razmjeni ideja, primjera dobre prakse i savjeta za upravljanje pilot područjem. Članovi komore imat će i pristup metodologiji proizašloj iz Pronacul projekta koja sadrži preporuke i smjernice za upravljanje prirodnim i kulturnim dobrom koje su primjenjive na cijelom programskom području. Kako bi se osigurala projektna održivost te nastavio jačati Adrion program Virtualna komora bit će trajno dostupna nakon završetka projekta.

Projekt Promocija prirodne i kulturne baštine kroz razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima ProNaCul pokušava povezati lokalna, regionalna i nacionalna tijela, mjesne odbore, sveučilišta, muzeje, lokalne udruge, gospodarstvenike u turizmu itd. Projekt traje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2023., a ukupna vrijednost projekta je 1.770.348,98 €. Financiran je iz INTERREG V-B Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. te fonda IPA II.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...