[VIDEO] U tijeku je 40. Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci u kojoj sudjeluje i 11 inozemnih grupa

Autor: Sanja Monar 19.02.2023

rijecki_akrneval_gosti_2023__2_

Prije samog početka povorke, riječki gradonačelnik Marko Filipović iskoristio je priliku da zahvali svim predstavnicima gostujućih karnevalskih grupa što diljem Hrvatske i u inozemstvu promoviraju Riječki karneval

Rijeka - U tijeku je veliko finale ovogodišnjeg karnevala, 40. Međunarodna karnevalska povorke u Rijeci. Gotovo 9000 maškara okupilo se u 92 grupe danas na riječkom Korzu, a još i više ako ubrojimo i maskirane posjetitelje koji povorku prate duž cijele trase.

A da je ova povorka jedna od najvećih i najznačajnijih turističkih događaja u cijeloj Europi te interes mnogih inozemnih ljubitelja karnevala, ukazuje i činjenica da u povorci sudjeluje i 11 grupa iz inozemstva i to grupe Boscarel Verona (Italija), Esteb (Italija), Morgana Mirandola (Italija), Strumica (Makedonija), Herceg Novi (Crna Gora), Feštađuni Budva (Crna Gora), Debrecen (Mađarska), Koljnof (Mađarska) grupe iz Indije i Malezije te EESTEC LC – međunarodna udruga studenata.

rijecki_akrneval_gosti_2023__1_


Prije samog početka povorke, riječki gradonačelnik Marko Filipović iskoristio je priliku da zahvali svim predstavnicima gostujućih karnevalskih grupa što diljem Hrvatske i u inozemstvu promoviraju Riječki karneval. Dobrodošlicu maškarama u Rijeci zaželjeli su i Meštar Sandi s kraljicom karnevala Majom Babin, a pridružio se i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, kao i dosadašnji meštar karnevala, meštar Toni, kojem se posebno zahvalila Hrvatska udruga karnevalskih gradova. Podsjetimo, Meštar Toni je od trećeg izdanja Riječkog karnevala preuzeo ulogu koordinatora povorke i meštra te ostao na toj funkciji do prošle godine, kada ga je zamijenio mladi meštar Sandi.

VIDEO

Prema uvriježenoj tradiciji, održan je i prijem za uzvanike, koji na poziv Grada Rijeke prate 40. međunarodnu karnevalsku povorku.
Veleposlanike i druge predstavnike diplomatskoga zbora te predstavnike gradovova-prijatelja Rijeke primili su gradonačelnik Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke Aleksandar Saša Milaković, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, meštar Sandi te kraljica Karnevala Maja Babin.

Poželjevši uglednim gostima dobrodošlicu u karnevalsku Rijeku, gradonačelnik Filipović zaželio im je dobru zabavu na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. -Hvala svim ambasadorima i konzulima, kao i predstavnicima naših gradova prijatelja – vi ovdje niste samo predstavnici svojih zemalja i gradova, već i ambasadori Riječkog karnevala i Rijeke u svijetu, kazao je gradonačelnik Filipović.

Ujedno se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje na sinoćnjem Humanitarnom karnevalskom gala partyju, na kojem su prikupljana sredstva za opremanje prostora organiziranog stanovanja za korisnike i štićenike Doma za odrasle osobe Turnić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...