U tijeku su prijave za program RADAR

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.12.2022

ICDL

Kroz projekt RADAR dobit ćeš priliku besplatno razvijati svoje digitalne i jezične vještine, steći međunarodno priznate diplome te se osposobiti za neko od popularnih zanimanja na tržištu rada.

Penjanje

Rijeka - Nisi siguran što ti bi htio raditi u životu? Zanima te web dizajn, projekti ili online marketing? Ili bi možda više volio biti instruktor fitnesa? Želiš ojačati svoje digitalne vještine? Poboljšati svoj engleski jezik? Prava je prilika da u 2023. godini pronađeš svoje mjesto na tržištu rada – i to u sklopu programa RADAR!

Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve zainteresirane da se do utorka, 10. siječnja 2023. prijave na projekt RADAR i već 16. siječnja započnu s aktivnostima! Kroz projekt RADAR dobit ćeš priliku besplatno razvijati svoje digitalne i jezične vještine, steći međunarodno priznate diplome te se osposobiti za neko od popularnih zanimanja na tržištu rada.

Što sve uključuje program RADAR?

Program Radar podijeljen je na tri dijela:

1. Program obrazovanja u sklopu kojeg polaznici mogu izabrati žele li se educirati u području web dizajna, internetskog marketing i brendiranja, EU projekata ili grupnog fitnesa (obavezan je odabir jednog od ponuđena četiri programa!). Osim toga, polaznici će završiti i edukacije o financijskom poslovanju, izradi poslovnog i marketing plana što će ih pripremiti za pokretanje vlastitog poduzeća.

2. Program aktivacije sastoji se od programa učenja engleskog jezika i ICDL tečaja nakon kojih se stječu međunarodno priznate diplome, te izbornih sportskih aktivnosti – polaznici mogu izabrati žele li ići na sportsko penjanje ili jedrenje. Polaznici će zajedno sa stručnim osobljem pripremiti svoje životopise i molbe za posao, te saznati kako mogu iskoristiti Garanciju za mlade. Ukoliko pokažu interes za produbljivanjem mreže svojih kontakata i potencijalnih poslovnih suradnji, polaznicima ćemo omogućiti da se volonterski uključe u rad organizacija iz naše lokalne zajednice.

3. Program podrške uključuje podršku mentora kako bi se identificirale i otklonile prepreke koje polaznicima otežavaju zapošljavanje i definiranje željenog smjera u osobnom razvoju. Mentor će pratiti polaznike tijekom njihovog sudjelovanja u projektu i pružati im podršku pri donošenju raznih odluka, poput odluke na koju se aktivnost uključiti, na koji se natječaj za posao javiti i kako.

Bitno je naglasiti kako će se pritom i dobro zabavljati – planirana su dva poludnevna izleta i grupna druženja kako bismo svi jedni drugima bili podrška za vrijeme trajanja programa.

Turkovic_selekcijski_04_10_22__2__-_Copy

Tko može sudjelovati u programu RADAR?

Prijaviti se mogu mlade osobe u NEET statusu (eng. not in education, eployment or training) iz Primorsko-goranske županije koje zadovoljavaju sljedeće uvjete:
• mlade su osobe od 15 do 29 godina,
• žive u Primorsko-goranskoj županiji,
• nisu učenici,
• nisu studenti,
• nezaposlene su,
• nisu prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje

Sve aktivnosti, osim sportskih i volonterskih, obavezne su za sve sudionike. Radi se o programu čija je tržišna vrijednost 20.000,00 kn po osobi, a polaznici će s Centrom tehničke kulture Rijeka potpisati ugovor o sudjelovanju.

Ako i dalje niste sigurni zadovoljavate li sve uvjete, slobodno se javite Marini Mrak na mmrak@ctk-rijeka.hr ili na 051/320-280. Također, možete posjetiti i RADAR info kutak svakog četvrtka u 11:00 sati u CTK Rijeka.

Kako se prijaviti?

Upisi su otvoreni do utorka, 10. siječnja 2023! Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu na službenoj stranici CTK Rijeka ili se javiti u CTK Rijeka kako bi ti pomogli s prijavom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...