U Tower centru Rijeka otvorena izložba „Kad haljine pišu povijest“

Autor: Marina Pauletić 02.06.2023

izlozba_haljine_tower

U sklopu otvorenja, nagrađena je i obitelji Miškulin koja je prva ove godine obišla svih 20 lokacija Rute i tako pobijedila na natječaju „Sakupi ih sve“.

Na 2. katu Tower Center Rijeka otvorena je izložba KTR Putovima Frankopana „Kad haljine pišu povijest“ koju organiziraju Primorsko-goranska županija i Tower Center Rijeka.

A kako haljinom ispričati priču, i to ne bilo kakvu, nego priču o Frankopanima, zna svjetski, a naš dizajner Juraj Zigman. Pet i pol stoljeća povijesti Frankopana svojim je osebujnim modnim rukopisom utkao u magičnu ljepotu pet unikatnih modela koji odražavaju sudbinu ove obitelji.

U sklopu otvorenja, nagrađena je i obitelji Miškulin koja je prva ove godine obišla svih 20 lokacija Rute i tako pobijedila na natječaju „Sakupi ih sve“. Nagrađenima je bogati frankopanski paket poklon uručila resorna pročelnica Sonja Šišić u društvu voditeljice Towera Maje Baković.

Tijekom trajanja izložbe organiziran je i popratni program. Tako će se u subotu, 3. lipnja od 10 do 13 sati na 2. katu održati likovna radionica za djecu na temu Frankopana pod vodstvom Ivane Jambreković dok će se u četvrtak, 15. lipnja od 17 do 20 sati održati radionica kaligrafije, tkanja, srednjovjekovne igre, plesova i mačevanja u organizaciji Udruge za oživljavanje srednjovjekovne povijesti ORDO SANCTI VITI.

Izložba ostaje otvorena do 2. srpnja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...