Učenici OŠ „Gornja Vežica“ donirali slikovnice i knjige za djecu na Kantridi

Autor: Marina Pauletić 24.03.2023

Anja_Kucan_Buterin_i_Iva_Bilic_Cace

Darove za djecu prikupili su učenici Osnovne škole „Gornja Vežica“ u okviru školskog projekta pod nazivom „Knjigu daruj, drugog obraduj“.

Rijeka - Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka primila je danas donaciju slikovnica, knjiga za djecu i mlade te društvenih igara za male pacijente na Kantridi.

Darove za djecu prikupili su učenici Osnovne škole „Gornja Vežica“ u okviru školskog projekta pod nazivom „Knjigu daruj, drugog obraduj“ koji su povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) osmislile knjižničarka Anja Kučan Buterin i vjeroučiteljica Maja Jurković.

Dio je to šireg projekta pod nazivom „Jedni za druge“ koji je uz učenike okupio roditelje i učitelje u zajedništvu, kako unutar škole tako i prema široj zajednici. Školarci su tijekom dva tjedna vrijedno prikupljali slikovnice i knjige, a skupina knjižničara i volontera knjige je razvrstala i pripremila za djecu Dječje bolnice Kantrida, kao i Dječjeg vrtića Sušak te Novog centra igre u Pribislavcu.

Zahvalu na donaciji vrijednim učenicima škole „Gornja Vežica“ iskazala je predstojnica Klinike za pedijatriju izv. prof. dr. Iva Bilić Čače te je s glavnom sestrom Klinike Tatjanom Čargonjom pozdravila inicijativu škole koja će razveseliti brojna dječja srca i ruke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...