Učenici s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Rijeka predstavili knjigu „Tajna crvenih ruža“

Autor: Sanja Monar 10.05.2023

ekonomska_skola_mijo_mirkovic_prezentacija_tajna_crvenih_ruza-97154

Govoreći o knjizi, ravnateljica je dodala kako je škola uključena u mnoge projekte koji potiču kreativno izražavanje učenika, a jedan takav je i projekt „Čitajmo zajedno“.

Rijeka - U Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka predstavljen je školski uradak učenika s teškoćama u razvoju „Tajna crvenih ruža“.

Knjiga, zajedno s edukativno-didaktičkim materijalom, rezultat je jednogodišnjeg projekta pod vodstvom profesorica Ivane Mijatović Viskov i Zorice Janković. Projekt se realizirao u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, a na radionicama u Dječjoj kući sudjelovali su učenici s teškoćama u razvoju, smjera Administrator i Pomoćni administrator. Ilustracije potpisuje Silvana Vodnica Filičić.

ekonomska_skola_mijo_mirkovic_prezentacija_tajna_crvenih_ruza„Knjiga šalje vrlo aktualnu društvenu poruku o važnosti dobrote i vrijednosti zajedništva. Nastala je vrlo spontano iz kutka učeničke mašte i postala sjajno edukativno-zabavno djelo namijenjeno djeci predškolske i školske dobi te učenicima s teškoćama u razvoju“, objašnjava ravnateljica Nataša Jokić Nastasić.


Ističe i kako je Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka jedna od vodećih srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koja uspješno provodi inkluziju u obrazovanju. Od 1997. godine u Školi se školuju učenici s teškoćama u razvoju u redovnim i posebnim razrednim odjelima. Uz pomoć i podršku PGŽ-a kao osnivača, prostor Škole u potpunosti je prilagođen učenicima s motoričkim teškoćama te ekipiran stručnim timom u kojem su rehabilitator, psiholog, socijalni pedagog, viši fizioterapeut i medicinska sestra.


Riječi hvale uputila je i resorna pročelnica Edita Stilin istaknuvši u svom pozdravnom govoru kako je rad škole s učenicima s teškoćama u razvoju prepoznat i hvaljen i izvan Primorsko-goranske županije.

ekonomska_skola_mijo_mirkovic_prezentacija_tajna_crvenih_ruza-09813

Govoreći o knjizi, ravnateljica je dodala kako je škola uključena u mnoge projekte koji potiču kreativno izražavanje učenika, a jedan takav je i projekt „Čitajmo zajedno“.

“Kao kruna provođenja cjelogodišnjeg projekta nastala je knjiga „Tajna crvenih ruža“ koja prezentira kontinuiran rad naših učenika s teškoćama u razvoju, nastavnika i stručnih suradnika“, zaključila je i uputila zahvalu Primorsko-goranskoj županiji koja je osigurala financiranje tiska ove publikacije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...