Udruga Nada poziva na radionicu kompresivne terapije

Autor: Marina Pauletić 24.11.2022

limfni-edem-450x480

Suočena s preopterećenošću sustava zdravstva, Udruga Nada ulaže dodatne napore kako bi svojim članicama osigurala pravovremenu podršku u liječenju limfedema.

Rijeka - Hrvatska udruga fizioterapeuta za zdravlje žena i Udruga žena operiranih dojki Nada – Rijeka sutra, 25. studenog održava radionicu kompresivne terapije. Radionica će se održati na Fakultetu zdravstvenih studija s početkom u 9:30 sati.

Limfedem je prirođeno ili stečeno stanje koje zahtijeva kompleksan i multidisciplinaran pristup. Zlatni standard u tretmanu limfedema je kompletna dekongestivna terapija koja se sastoji od njege kože, manualne limfne drenaže, provođenja terapeutskih vježbi, kompresivnog bandažiranja i edukacije. Sve sastavnice programa kompletne dekongestivne fizioterapije su jednako važne u liječenju limfedema.

Suočena s preopterećenošću sustava zdravstva, Udruga Nada ulaže dodatne napore kako bi svojim članicama osigurala pravovremenu podršku u liječenju limfedema te se s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena odlučila organizirati radionicu kompresivne terapije koja pruža novi pristup u tretmanu limfedema. Fakultet zdravstvenih studija je pružio bezrezervnu podršku kao i tvrtka Lohmann & Raucher d.o.o. koja je osigurala materijale za rad.

Predavač na radionici je prim. doc. dr. Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., viši savjetnik iz UKC Ljubljana koja će kroz praktične radionice demonstrirati rad sa primjenom kratkoelastičnih i samoljepljivih zavoja.

Radionica je namijenjena prvenstveno onima koji su već uključeni u terapiju limfedema: liječnicima specijalistima, fizioterapeutima i ostalim zdravstvenim stručnjacima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...