Udruga Srce za nju donirala 30 poklon paketa pacijenticama na hematologiji

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

donacija_srce_za_nju_hemotologija

Svaki se paket sastoji od higijenskih proizvoda, mlijeka za tijelo namijenjenog toj osjetljivoj skupini bolesnica, kupke, kreme i ukrasne marame koja služi i kao četveroslojna maska.

Rijeka - Udruga Srce za nju darovala je u četvrtak, 2. lipnja pacijenticama Zavoda za hematologiju KBC a Rijeka 30 poklon paketa. Svaki se paket sastoji od higijenskih proizvoda, mlijeka za tijelo namijenjenog toj osjetljivoj skupini bolesnica, kupke, kreme i ukrasne marame koja služi i kao četveroslojna maska.

Članicama Udruge Srce za nju na darovima su se u ime pročelnika Zavoda za hematologiju prof. dr. Tonija Valkovića, zahvalili dr. Aron Grubešić i glavna sestra dnevne bolnice Antonela Trobentar, naglasivši da će darovani proizvodi olakšati boravak pacijenticama na Zavodu.

U ime donatora, Udruge Srce za nju, Zavod za hematologiju posjetile su dopredsjednica Jolanda Pahor, članovi tima stručne podrške dr. Darinka Periša i Iva Keglević te članica Udruge Božena Fatur zbog koje je Udruga i nastala kada se ona razboljela kao hematološki bolesnik.

Dopredsjednica Pahor tom prilikom je podsjetila da Udruga Srce za nju 10. lipnja organizira donatorsku večeru u hotelu Jadran na kojoj će prikupljati sredstva za besplatan prijevoz bolesnica od kuće do liječnika, te da su željele prije toga darovati pacijentice koje neće moći biti s njima te večeri.
O Udruzi Srce za nju

Udruga Srce za nju pomaže ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti te ima za cilj osvješćivanje važnosti i unapređivanje svih oblika pomoći i prevencije oboljelim ženama, senzibiliziranje javnosti o važnosti podrške i njezinom doprinosu u kvaliteti liječenja i položaja bolesnica te osiguranje logističke podrške i odgovarajuće pomoći. Udruga je nastala kada se Božena Fatur razboljela kao hematološki bolesnik te su članice udruge uvidjele sve probleme s kojima se bolesnice susreću na svom putu ka ozdravljenju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...