Uputnica s terminom na Badnjak 2024. zbog kvržice na prsima "zapalila" društvene mreže - iz KBC-a Rijeka tvrde da ima ranijih slobodnih termina

Autor: Nikola Cvjetović 04.12.2023

mamograf

Ovakvih grešaka ne bi smjelo biti - je li riječ o pogrešci u sustavu ili onoj liječnice nije bitno. Važno je da pacijentica na vrijeme dođe na pregled.

Rijeka - Apsurdima nikad kraja. Tako i u slučaju anonimne članice Facebook grupe "Volim grad koji teče". U njezinoj objavi iznad fotografije uputnice s terminom pregleda u kojoj je naveden dan/datum Badnjak, 24. prosinac sljedeće, 2024. godine, stoji: "Etooo... Kad napipate neku kvržicu, a naruče vas u rekordnom roku".

narudzbenica

Ipak, ovaj se apsurd, ovog puta pokazao slučajnom pogreškom jer iz KBC Rijeka su javili sljedeće:

"U pogledu informacije prenesene danas društvenim mrežama, koju je inicijalno objavio jedan lokalni portal, o pacijentici što je naručena na pretragu UZV obje dojke u KBC-u Rijeka 24. prosinca 2024. godine, a nakon što je, kako prenosi portal, osoba napipala kvržicu, moramo izvijestiti javnost da je pacijenticu za spomenuti termin naručila potpuno samostalno obiteljska liječnica putem informatičke platforme, iako je za navedenu pretragu imala na raspolaganju u KBC-u Rijeka ranije, slobodne termine.

Naglašavamo zbog informiranja javnosti, da je u slučajevima sumnje na zloćudnu bolest uobičajena klinička praksa upućivanja pacijenata onko-uputnicom kirurgu specijaliziranom za bolesti dojke, čiji se pregled realizira prosječno unutar tri (3) dana. Potom, dijagnostička obrada (UZV dojke, mamografija i dr.) obavlja se u žurnim terminima, po preporuci grudnog kirurga, a koji su u tu svrhu posebno rezervirani za onkološke i onkološki suspektne bolesnike.

U pogledu medijski eksponirane narudžbe za UZV dojki za prosinac 2024. godine, poručujemo da KBC Rijeka nije imao utjecaja te istu nije generirao, već je narudžba pacijentice bila isključivo u domeni ordinirajućeg obiteljskog liječnika."

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...