Urbani separe: Petak poziva na falafel, a u subotu na čišćenje okoliša Rječine

Autor: Andrea Načinović 15.07.2022

Kruzna_ulica_-_Impulse_Festival,_sajam_ploca,_2020__godina-min

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada "Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Rijeka - Udruga Urbani separe večeras, u petak 15. 7., od 18 sati poziva u Kružnu ulicu u kojoj će se pripremati i jesti - falafel. Kružna je odnedavno, zaslugom Urbanog separe, ozelenjena i oslikana, pa je ideja u nju ljetne radosti uvesti i zajedničkim pripremanjem (i konzumacijom) hrane. Za one koji ne uspiju u Kružnu večeras, iz Urbanog separea poručuju da se 22. srpnja pripremaju kineske palačinke, a 25. srpnja zobene pahuljice i Smoothieji.

U subotu iz iste udruge pripremaju nešto drugačije aktivnosti - čišćenje okoliša Rječine.

Volonterke i volonteri, eko aktivistkinje i aktivisti i sve građanke i građani kojima je Rječina važna, pozivaju se da od 9 sati dođu na akciju čišćenja jame kraj mosta za mlin Žakalj, odnosno, kako najavljuju iz Urbanog separea, na bavljenje “povijesnom hrvatskom tradicijom bacanja otpada u jame i špilje”. Tom prilikom u goste im dolaze prijatelji iz inicijative Čisto podzemlje te speleološke udruge Estavela.

Od 18 sati na Kontu će pak biti izložen otpad nađen u riječkim špiljama i jamama, a od 19 sati, također na Kontu, razgovarat će se o krškom podzemlju i akcijama čišćenja. U sklopu izložbe, inicijativa Čisto podzemlje i Speleološka udruga Estavela predstavit će svoj vrijedan rad i uputiti vas kako im se i vi možete priključiti.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada "Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...