Urbani separe poziva na ispunjavanje ankete 'Građani i javni prostor'

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.11.2022

wp-content/uploads/2020/09/rijeka-panorama.jpg

Ovom anketom tražimo deset minuta vašeg vremena, kako bismo bolje razumjeli na koji način provodite slobodno vrijeme, kakve odnose imate sa susjedima i lokalnom samoupravom, koliko ste aktivni u društvu... i što u svojim kvartovima želite, navode iz Urbanog separea.

Rijeka - Udruga Urbani separe trenutno provodi online anketu 'Građani i javni prostor', a čiji je cilj sakupiti raznolikosti ljudi i njihovih navika u svakom riječkom susjedstvu. U nastavku donosimo cjeloviti opis navede ankete:

- Održivi razvoj, aktivno građanstvo i neformalno obrazovanje u riječkim kvartovima tri su glavna fokusa djelovanja udruge Urbani separe. Smatramo da su kvartovi prva točka od koje kreću društveni kontakti, briga za zajednički prostor, zabava i oplemenjeno slobodno vrijeme. No, što sve ovo znači za vas - susjede - stanovnike kvartova? Ne znamo, dok nam to sami ne kažete. Ovom anketom tražimo deset minuta vašeg vremena, kako bismo bolje razumjeli na koji način provodite slobodno vrijeme, kakve odnose imate sa susjedima i lokalnom samoupravom, koliko ste aktivni u društvu... i što u svojim kvartovima želite!

Kad shvatimo što nam nedostaje, bit ćemo megafon prema javnoj vlasti te osmisliti programe koji odgovaraju potrebama vašeg kvarta. Naime, već se nekoliko godina - upravo u zapostavljenim riječkim kvartovima - bavimo organizacijom raznovrsnih aktivnosti, za sve uzraste. One su nekad zabavne, nekad edukativne, nekad proaktivne, ali se u svakom slučaju trude što kontekstualnije i konkretnije odgovoriti na potrebe vas, susjeda. Aktivnosti uvijek kombiniramo s fizičkim, vidljivim promjenama u vidu akcija čišćenja, oslikavanja, stvaranja novih zelenih točaka te urbanog namještaja. Malo je potrebno da se, bar na nekoliko dana, promijeni osjećaj u kvartu. Stavimo stoga glave na kup!

Anketu možete pronaći ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...