Uručena županijska priznanja za kvalitetu u tehničkoj kulturi, Darko Manestar dobitnik nagrade za životno djelo

Autor: Marina Pauletić 18.01.2024

zupanijska_priznanja_foto_pgz Foto: PGŽ

Najuspješniji mladi tehničar je Borna Gudac, učenik OŠ Kraljevica, a mladi inovator Lovro Mraović, učenik SŠ za elektroniku i računalstvo u Rijeci.

Rijeka - Nastavljajući dugogodišnju tradiciju poticanja stvaralaštva u tehničkoj kulturi, u sjedištu Primorsko-goranske županije uručene su nagrade najuspješnijem tehničaru, inovatoru i djelatniku za 2023. godinu. Nagrada za životno djelo „Željko Orešković“ pripala je prof. dr. sc. Darku Manestaru, plodnom inovatoru na području medicine koji je realizirao čitav niz praktičnih rješenja za kvalitetniju dijagnostiku i liječenje bolesti uha, grla i nosa.

Najuspješniji mladi tehničar je Borna Gudac, učenik OŠ Kraljevica, a mladi inovator Lovro Mraović, učenik SŠ za elektroniku i računalstvo u Rijeci. Nagradu za najuspješnijeg mentora primio je Petar Jelača, nastavnik fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci, a za najuspješniju djelatnicu u području tehničke kulture Dijana Malinić Mihelić, nastavnica Računalstva i strukovne grupe predmeta u tehničkoj školi u Rijeci.

Čestitke dobitnicima uputila je zamjenica župana Marina Medarić. „Od srca vam čestitam na trudu, posebno mladima, za koje sam sigurna da će vam jednog dana ovaj interes postati zanimanje. Ovo je način da vam odamo priznanje i zahvalimo, a posebne čestitke upućujem dobitniku nagrade za životno djelo, rekla je zamjenica naglasivši da je u ovu svrhu u proračunu Županije osigrano 6.000,00 eura.

Čestitkama se pridružila i resorna pročelnica Sonja Šišić istaknuvši da nagrađeni mentori i djelatnici koji pokazuju da se dobri rezultati mogu ostvariti, a mladi poticati na razvoj inovacija. Podsjetila je da Primorsko-goranska županija kroz Zajednicu tehničke kulture PGŽ kontinuirano potiče rad, poglavito mladih, u području inovacija, a nekoliko godina provodi i programe jačanja tehničke kulture u Gorskom kotaru i na otocimaa.

Postupak nagrađivanja provodi se u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture PGŽ. Na javni poziv pristigle su 22 prijave i prema riječima predsjednice Zajednice Ružice Kamenjašević, konkurencija je bila velika.

„Vi ste najbolji od najboljih. Vi ste naš ponos i naši promotori. Hvala vam što prenosite svoje znanje na mlade naraštaje i nadam se da ćete nastaviti raditi u svojim područjima s još većim žarom i poticajem“, zaključila je Kamenjašević.

Dodjeli nagrada prisustvovali su i članovi povjerenstva za dodjelu nagrada Suzana Badurina, Sven Maričić i Silvano Skočaj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...