Uskoro počinje Zimska priča u Benčiću, otvorene su prijave na radionice – požurite!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.12.2022

wp-content/uploads/2021/12/zimska-prica-u-beniciu-2021-1.jpg

Osim svakodnevnih radionica, igara, predstava i kino projekcija, Zimska priča ove će godine u dvorište Benčića dovesti trodnevni koncertni program u kojem će među ostalima nastupiti Pachamama Street Connection, Callahan, My Buddy Moose i brojni drugi izvođači.

Rijeka - I ove godine Zimska priča u Benčiću nudi pregršt programa za male i velike, a organizatori pozivaju roditelje da do 14. prosinca prijave djecu na različite radioničke programe. Zimska priča u Benčiću, koja je po prvi puta održana prošle godine, nudi bogat osmodnevni program kojim će kvart kulture u ovo predblagdansko vrijeme dodatno oživjeti.

U tjednu od 15. do 22. prosinca prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u Benčiću bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici, ali posebno i ponajprije djeci. Ove je godine Zimska priča okupila čak 19 radionica za djecu i mlade, 4 međugeneracijske radionice, 18 kino projekcija, 8 društvenih igara za djecu nadahnutih escape room konceptom te još niz pričaonica, igraonica, natjecanja, kvizova, zanimljivih predavanja te čak i jedan buvljak. Dio programa odvijat će se u jutarnjim, a dio u kasnijim popodnevnim i večernjim satima.

Cjelokupni program bit će uskoro predstavljen javnosti putem medija i dostupan na stranicama Dječje kuće, Grada Rijeke te gradskih kulturnih ustanova kao i na društvenim mrežama. Posebno je u ukupnom programu atraktivan radionički dio na koji djecu treba unaprijed prijaviti. Stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane roditelje da na web stranicama Dječje kuće, u kalendaru događanja https://djecjakuca.hr/dogadjanja/ (odabirom filtera Zimska priča 2), potraže bogatu ponudu radionica za malu i veliku djecu te da svoje mališane na vrijeme prijave.

U ponudi su, između ostaloga, pokazna DJ radionica: biraj, miksaj, scratchaj! (za miće), radionica optičkih igračaka, radionice izrade božićnih ukrasa, radionica teatra sjena, međugeneracijska radionica restauracije umjetnina, radionice izrade predmeta 3D olovkom, radionica plesanja i snimanja plesnog video spota te brojne druge. Osim za radionice, prethodne prijave potrebne su i za neke druge programe koji uključuju rad s djecom u manjim skupinama. Sve opise ovih programa kao i upute te obrasce za prijavu roditelji mogu već sada pronaći na web stranicama Dječje kuće.

Osim svakodnevnih radionica, igara, predstava i kino projekcija, Zimska priča ove će godine u dvorište Benčića dovesti trodnevni koncertni program u kojem će među ostalima nastupiti Pachamama Street Connection, Callahan, My Buddy Moose i brojni drugi izvođači.

Uz to, Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak omogućit će malima i velikima iskustvo korištenja auto ljestvi vatrogasnog vozila u dvorištu Benčića dok će tijekom predavanja koja pripremaju svi zainteresirani moći čuti zanimljive priče o riječkim vatrogascima, njihovim intervencijama i opremi koju koriste.

Cjelokupni program Zimske priče u Benčiću zajednički organiziraju Grad Rijeka i riječke kulturne ustanove – Gradska knjižnica Rijeka, Muzej Grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Art-kino i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...