Uskoro počinje zimsko izdanje Sajma studentskih radova

Autor: Ana Šumanović 07.12.2022

galerija_studentski_radovi_skc__1_

Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje mladih umjetnica i umjetnika s građanima Rijeke i širom javnosti.

Rijeka - Nakon uspješnog ljetnog izdanja održanog ove godine u lipnju, Sajam studentskih radova svoje zimsko izdanje imat će u četvrtak, 8. prosinca od 15 do 20 sati u galeriji SKC. Radi se o jednodnevnoj prodajnoj izložbi čija je svrha spojiti mlade umjetnike i umjetnice s ljubiteljima umjetnosti i njihove radove predstaviti široj riječkoj publici. Sajam je dio cjelodnevnog događanja „Bolji advent“ u sklopu kojeg će se u Kružnoj ulici održati izložba, buvljak, sadnja jelke te radionica.

„Ovom značajnom izložbom nastojimo stvoriti prilike za nova poznanstva, zabavu, učenje, razgovor, ali i priliku da svi zainteresirani pronađu originalno i unikatno umjetničko djelo.
Spajamo tako ljubitelje umjetnosti i studentice i studente koji se predstavljaju riječkoj publici. Čak 20-ak autora i autorica na Sajmu izlažu svoje najbolje radove koje smo izvukli iz njihovih glava i ateljea, a koji će napokon na jedan dan oživjeti u našoj galeriji. Radovi su to koji će se rado udomiti“, poručuju iz SCRI-a.

Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje mladih umjetnica i umjetnika s građanima Rijeke i širom javnosti. Tijekom jednodnevnog događaja izlagačice i izlagači će prikazati svoje radove, povezati se s građankama i građanima te potencijalno stvoriti prostor za buduće suradnje.

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok će se javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...