Veleposlanik Japana u nastupnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

Autor: Andrea Načinović 17.06.2022

prijem_veleposlanik_japana

Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Braut i veleposlanik Iso su istaknuli izvrsnu kulturnu suradnju Primorsko-goranske županije i Japana.

Rijeka - Zamjenik župana Vojko Braut primio je veleposlanika Japana Nj. E. g. Masatu Isoa koji je u nastupnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji.

Predstavljajući Primorsko-goransku županiju, zamjenik je govorio o velikim ulaganjima u infrastrukturu u gradu i županiji, posebno se osvrnuvši na recentna ulaganja u komunalnu infrastrukturu i poduzetničke zone, kulturni, zdravstveni i nautički turizam te rastući sektor IT industrije. Također se osvrnuo na gospodarski profil Rijeke u kojem dominira tzv. plava industrija, odnosno prateće djelatnosti vezane uz lučki i pomorski promet.

Razgovaralo se i o stanju projekata kojima se Republici Hrvatskoj osigurava energetska neovisnost i otvara velika mogućnost razvoja poslovanja u distribuciji energenata diljem šire regije, ali i o potencijalima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora na širem području županije.

Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Braut i veleposlanik Iso su istaknuli izvrsnu kulturnu suradnju Primorsko-goranske županije i Japana. Stoga je 2023. godina, kao 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske, izvrsna prilika za daljnje produbljivanje suradnje, složili su se zamjenik župana Braut i veleposlanik Iso.

U pratnji Veleposlanika bio i prvi tajnik veleposlanstva zadužen za gospodarstvo g. Toyokazu Ichimura.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...