Veleučilište u Rijeci i tvrtka Rijeka Gateway potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji

Autor: Marina Pauletić 21.05.2024

potpis_ugovora-91745

U proteklih 25 godina ustanova je obrazovala više od sedam tisuća studenata.

Rijeka - U okviru Dana karijera Veleučilišta u Rijeci potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Rijeka Gateway d.o.o. i Veleučilišta u Rijeci.

Tvrtka Rijeka Gateway koncesionar je na novom kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali riječke luke, a sastavni je dio svjetske korporacije APM Terminals i brodarske kompanije Maersk. Najavljuju da će kroz predstojeće razdoblje u izgradnju i opremu terminala u riječkoj luci uložiti oko 480 milijuna eura te zaposliti velik broj domaćih stručnjaka raznih kvalifikacija.

Danas potpisani ugovor predviđa poslovnu suradnju u djelatnosti visokog obrazovanja s povezivanjem praktičnog znanja i teorije u polju prometa, informatike, sigurnosti na radu i telematike.
U ime Rijeka Gateway ugovor su potpisali Predsjednik uprave Peter Corfitsen i član Uprave Tomislav Žunić, a potpisnik u ime Veleučilišta je dekan mr.sc. Marino Golob.

Veleučilište u Rijeci visokoškolska je ustanova osnovana 1998. u Rijeci. Danas je jedno od najvećih veleučilišta u Hrvatskoj koje provodi 15 studijskih programa, a djeluje na području dvije županije, Istarske i Primorsko-goranske, odnosno u tri grada- Rijeci, Pazinu i Poreču. Studiji Veleučilišta u Rijeci pokrivaju različita područja znanosti i znanstvenih disciplina: ekonomiju, informatiku, elektrotehniku, sigurnost na radu, promet, telematiku, biotehnologiju, agroturizam, ustrojeno u pet odjela - Poslovni odjel, Prometni odjel, Odjel sigurnosti na radu, Poljoprivredni odjel te Elektrotehnički odjel.

U proteklih 25 godina ustanova je obrazovala više od sedam tisuća studenata.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...