Velika Gospa: preregulacija prometa na Trsatu

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2022

wp-content/uploads/2019/08/vela-gospa-2019-trsat-5.jpgFoto: arhiva

Posjetitelji Trsatskog svetišta pozvani su da se koriste javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusima Autotroleja na linijama 8 i 2 koje prometuju do Trsata.

RIJEKA – Povodom blagdana Velike Gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza 2022. godine, provest će se preregulacija prometa na području Trsata, izvijestili su iz Grada Rijeke.
U vremenu od 6 sati do 22 sata, preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:
• Šetalištem Joakima Rakovca, od raskrižja na Parizu do Frankopanskog trga,
• Radićevom ulicom,
• Ulicom fra Serafina Schona,
• Ulicom Draga Šćitara, od raskrižja s Marohnićevom ulicom do Ulice fra Serafina Schona,
• Frankopanskim trgom i
• Ulicom Slavka Krautzeka, od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.
Zabrana prometa ne odnosi se na vozila hitnih odnosno interventnih službi te na taksi vozila i autobuse javnog gradskog prijevoza.
Posjetitelji Trsatskog svetišta pozvani su da se koriste javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusima Autotroleja na linijama 8 i 2 koje prometuju do Trsata.
Naime, na liniji 2 i liniji 8, te pomoćnim autobusima koji će prometovati na relaciji Žabica – Trsat bit će organiziran besplatan prijevoz.
Stajalište Trsat crkva se ukida u trajanju od 6 do 22 sata, a ukrcaj i iskrcaj putnika obavljat će se na peronu uz prometnicu.
Vozila s izdanim akreditacijama moći će parkirati isključivo na parkiralištu Fortica (parkiralište Svetišta kod Spomen kosturnice). Vozila s akreditacijama i taksi vozila moći će do Trsatskog svetišta dolaziti isključivo smjerom Mihanovića ulica - Marohnićeva ulica - Ulica Drage Šćitara - Ulica fra Serafina Schona.