Veliko riječko slavlje trčanja s čak sedam utrka: Ove nedjelje čeka nas finale 25. festivala Homo si teć - Rijeka Run

Autor: Marina Pauletić 24.04.2024

homo_si_tec-06972

Nedjeljna završnica festivala donosi čak 7 utrka, koje startaju jedna za drugom od 10:30 sati.

Rijeka - Samo nas još nekoliko dana dijeli od velike završnice 25. festivala spor-ta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run, u sklopu koje će u nedjelju 28. travnja riječkim ulicama poteći tisuće trkača svih generacija. Učenici, studenti, obitelji s djecom, umirovljenici, invalidi, profesionalni trkači i rekreativci iz Hrvatske i još gotovo 30 zemalja svijeta, baš svi mogu naći svoju utrku na popularnom riječkom slavlju trčanja.

Da 25. godina održavanja dovoljno govori o prihvaćenosti među građanima i važnosti za sam grad, složili su se i organizatori i pokrovitelji manifestacije, koji su na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke danas najavili program finalnog vikenda manifestacije.

"Homo si teć je prepoznatljivi simbol grada koji ima važnu ulogu u promociji kretanja i zdravog načina života, kao i uvijek prisutnu humanitarnu notu. Pozivam Riječanke i Riječane da se odazovu akciji i kroz rekreaciju sudjeluju u skupljanju sredstava za program Moje mjesto pod suncem koji brine za djecu u riziku od siromaštva", izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Prodajni štand festivala postavljen je na Trgu 128. brigade HV-a sve do nedjelje, a kupnjom majice po cijeni od 7 eura programu Moje mjesto pod suncem doniraju se 2 eura.

homo_si_tec_-82760

"Program brine za šezdesetak djece i njihovih roditelja, a kako bi osigurali stabilnost u radu i nastavak kvalitetnih sadržaja koje nudimo djeci, pokrenuli smo i nacionalnu kampanju "Pet po pet i mijenjamo njihov svijet". Jako smo zahvalni što se našim nastojanjima da štićenicima pružimo trajnu pomoć i podršku ove godine priključio i festival Homo si teć - Rijeka Run", istaknula je Sandra Grozdanov, voditeljica programa Moje mjesto pod suncem.

Nedjeljna završnica festivala donosi čak 7 utrka, koje startaju jedna za drugom od 10:30 sati. Za one željne natjecanja tu su 20. Riječki polumaraton, utrka šta-feta 3x7km, Desetka i Erste Petica, osobe s invaliditetom i slabovidne osobe trče Memorijal Milke Milinković, brojni vrtićarci i njihovi roditelji istrčat će dm mići trk, a svi oni željni rekreativnog trčanja u samom centru grada bez prometa okupit će se u najstarijoj i najmasovnijoj, humanitarnoj utrci građana Homo si teć.

Zanimanje za natjecateljske utrke, pored brojnih domaćina trkača, pokazali su rekreativci iz Slovenije, Njemačke, Italije, Mađarske, Poljske, Austrije, Finske, Češke i niza drugih europskih zemalja, ali i udaljenijih država, poput Kenije, Južne Koreje i Paragvaja.

"Homo si teć kroz okupljanje impozantnih brojki ljudi predstavlja i sportske vrijednosti ovog grada, zahvaljujući kojima je Rijeka 2022. proglašena Europskim gradom sporta", naglasio je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

"Upravo manifestacije poput festivala sporta i rekreacije osnažuju poziciju Rijeke kao destinacije za aktivni turizam, koji je proteklih godina postao jedan od glavnih aduta naše turističke ponude, stoga nam je svakako drago da možemo podržati festival i sudjelovati u njegovom daljnjem razvoju", kazao je voditelj razvojnih projekata Turističke zajednice grada Rijeke Marko Mikašinović.

Zadovoljstvo u sudjelovanju ne festivalu istakle su direktorica regionalne direkcije Erste Banke Tatjana Sundać i područna menadžerica dm-a Dijana Prezelj, predstavnice dugogodišnjih pokrovitelja koji imaju i svoje utrke na festivalu, te voditelj korporativne prodaje A1 Matko Verbič. Naglasili su poseban značaj festivala koji promovira zdrav način života i rekreaciju, uz puno pozitivne energije i okupljanja velikog broja građana, zbog čega mu se uvijek vesele i rado sudjeluju.

Značajan doprinos u organizaciji festivala i ove godine daju volonteri iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku i članovi Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatske, dok su kao podrška u tehničkoj realizaciji utrka uključeni klubovi poput Atletskog kluba Rika, Triatlon kluba Rival, Atletskog kluba Kvarner i Veslačkog kluba Jadran.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...