[VIDEO/FOTO] 19. Olimpijski festival riječkih vrtića okupio gotovo 500 riječkih vrtićara

Autor: Sanja Monar 12.05.2023

vrtici_olimpijada_-29715

Nakon svečanog mimohoda svih vrtićkih ekipa, olimpijsku baklju zapalila je Paula Janković iz dječjeg vrtića Potok, a zakletvu sportaša je položila Eni Gašparić iz Dječjeg vrtića More.

Rijeka - U Centru Zamet održan je 19. Olimpijski festival vrtića grada Rijeke, na kojem je nastupilo 480 riječkih vrtićaraca.

Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor 2001. godine. Održava se pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a namjera je djeci prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

olimpijada_vrticara_rijeka_2023__37_

Svečanom otvorenju 19. Olimpijskog festivala vrtića grada Rijeke prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, ravnateljica Dječji vrtić Rijeka Davorka Guštin te riječki olimpijci Sanja Jovanović, Marko Strahija te Krešimir Čač.

Nakon svečanog mimohoda svih vrtićkih ekipa, olimpijsku baklju zapalila je Paula Janković iz dječjeg vrtića Potok, a zakletvu sportaša je položila Eni Gašparić iz Dječjeg vrtića More. Olimpijski festival otvorenim je proglasila zamjenica riječkog gradonačelnika Krpan.

olimpijada_vrticara_rijeka_2023__50_

„Drago mi je da vas mogu pozdraviti u ime Grada Rijeke i poželjeti vam dobrodošlicu na ovaj poseban događaj koji se nakon tri godine vratio u naš grad. Ovaj festival je izvrsna prilika da se riječki mališani okušaju u različitim sportskim aktivnostima i ponešto nauče o timskom radu, fair-playu i sportskom duhu. Draga djeco, želim vam da osjetite radost i zadovoljstvo u svakoj igri, da svi zajedno uživate u prijateljstvu i druženju“, poručila je zamjenica Krpan, poželjevši svim sudionicima uspješno natjecanje.

olimpijada_vrticara_rijeka_2023__2_-67893

Na Olimpijskom festivalu vrtića u Rijeci nastupilo je 12 ekipa iz gradskih vrtića More, Sušak i Rijeka te privatnih vrtića Žirafa i Mali Princ, koje su se natjecale u malom nogometu, povlačenju konopa te četiri atletske discipline – trčanju na 50 metara, štafeti 4 x 25 metara, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj. U sedam olimpijskih disciplina natjecalo se ukupno 480 djevojčica i dječaka, a pobjednik gradskog natjecanja nastupit će na županijskom natjecanju u Kostreni 20. svibnja 2023. godine.


19. Olimpijski festival dječjih vrtića na gradskoj razini organiziraju dječji vrtići More, Rijeka i Sušak te Riječki sportski savez uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

VIDEO

pocket icon

19. Olimpijski festival riječkih vrtića okupio gotovo 500 riječkih vrtićara

Više sa portala torpedo.media ...