[VIDEO/FOTO] Humanitarna akcija „Pun pijat“ - hvalevrijedna akcija privukla brojne građane

Autor: Marina Pauletić 07.10.2023

pun_pijat_2023_-12694

Novac prikupljen akcijom usmjeren je za nabavu hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Prihvatilišta.

Rijeka – Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ ove je subote povodom Svjetskog dana beskućnika ponovno organiziralo hvalevrijednu akciju „Pun pijat“ na kojoj su poznati riječki kuhari udružili svoje kuhače te spremili mnogobrojne ukusne obroke. Cijena jednoga obroka je bila 5 eura, dok su riječki beskućnici dobili besplatne bonove.

Novac prikupljen akcijom usmjeren je za nabavu hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Prihvatilišta, ali i riječkih beskućnika.

pun_pijat_2023

Kao i prošle godine kuhali su: Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Arno Rusich i Dalibor Horvat Hoky, a ovogodišnje pojačanje ovom vrsnom timu su Stevo Karapandža i članovi UHBDR Kastav. Kuhari su bili veoma kreativni pa su građani mogli kušati čobanac, brudet s ribama, kaubojski fažol, gulaš od divljači, junetine, svinjetine, zatim vegetarijanske sendviče i slane fritule s tikvicama koje su bile specijalitet dana.

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ pokrenuo je prije 16 godina Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat (FSR – MB Trsat), koji odavno prepoznat po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju i brizi o marginaliziranim članovima društva. Samo Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ osnovano je prije 16 godina kao prva takva ustanova u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14 osoba – 12 muških i dvije ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

- Veliko hvala sponzorima koji su nam svojim donacijama omogućili održavanje Punog pijata i ove godine: Plodine, PIK Vrbovec, PPK Karlovac, Mesnica Blažević, Mesnica Čičković, Mesnica Slavonac , Mesnica Žeželić, Auto Stella i D&L Petra Group, PIK Rijeka i Vinarija Katunar, poručili su organizatori iz Prihvatilišta za beskućnike Ruže svetog Franje.

Više o akciji poslušajte u našem video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Humanitarna akcija „Pun pijat“ - hvalevrijedna akcija privukla brojne građane

Više sa portala torpedo.media ...