[VIDEO] „Kultura u post pandemijsko doba“: Na konferenciji ćemo problematizirati odnos tradicionalnog i digitalnog u području kulture

Autor: Marina Pauletić 30.11.2022

postpandemijska_kultura__2_

Jedan od fokusa konferencije jesu teme urbane i teritorijalne inovacije i regeneracije.

Rijeka - Dvodnevna međunarodna konferencija „Culture in the post-pandemic peridod – a chance for growth and new opportunities“ u Rijeci je okupila hrvatske i europske stručnjake iz područja kulturnih politika.

Prvi dan konferencije u organizaciji Grada Rijeke kao i program otvorenja, održan je u Dječjoj kući, dok će se drugi dan konferencije sutra održati u prostoru RiHuba.

postpandemijska_kultura__1_

Konferencija čiji je fokus stavljen na teme urbane i teritorijalne renovacije i regeneracije te uključivanja i sudjelovanja građana realizira se u sklopu provedbe europskog projekta MESOC (Measuring the Social Dimension of Culture) koji je financiran sredstvima iz Obzora 2020 – Okvirni program EU za istraživanje i inovaciju u sklopu kojeg je Rijeka jedan od 10 europskih partnerskih gradova, uz Atenu, Barcelonu, Cluj, Gent, Issy-les-Moulineaux, Milano, Turku, Valenciju i Varšavu.

Kako je istaknula savjetnica gradonačelnika Suzana Belošević Romac, program konferencije bavi se socijalnim dimenzijama kulture, urbanom regeneracijom prostora, utjecajem kulture na zdravlje i blagostanje, kao i participacijom građana u kulturi.

postpandemijska_kultura__3_

„Rijeka je posljednjih nekoliko godina imala velike investicije u kulturne programe i infrastrukturu. Na ovoj ćemo se konferenciji kroz predavanja i panel rasprave baviti temama na koji način povećati participaciju građana u kulturnim projektima, kako privući građane u kulturne ustanove, ali ćemo problematizirati i odnos tradicionalnog i digitalnog u području kulture, odnosno mogu li digitalni oblici kulture zamijeniti one tradicionalne“, objasnila je Belošević Romac.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...