[VIDEO] Ludilo u prometu: Dronom snimali jurnjavu i ugrozili druge vozače

Autor: Portal Torpedo 16.02.2022

dron_promet_2022

Neodgovorno ponašanje pojedinaca koji su svojim ponašanjem ugrožavali i druge sudionike u prometu za svaku je osudu, pogotovo kad se uzme u obzir da su umjesto automobila na drugoj kolničkoj traci mogli biti biciklisti ili motociklisti

Rijeka - Unatoč brojnim apelima, edukacijama i preventivnim programima koji se tiču sigurnosti u prometu, na našim prometnicama svako malo svjedočimo 'kreativnosti' koja prelazi granice sigurnog ponašanja u prometu te ulazi u sferu nenormalnog. Prema svjedočenju našeg čitatelja koji nam je dostavio i kratki video kako obijesna ekipa s dronom snima automobil u vožnji na relaciji Volosko - Rijeka, odnosno duž Opatijske i Ljubljanske ulice.

Pilot drona u želji da snimi što bolje kadrove konstantno je prelazio na suprotnu kolničku traku u razini automobila koji su mu dolazili u susret kao i letio na autobusnim stajalištima na Kantridi i kod ZTC-a na kojima su stajali putnici. Neodgovorno ponašanje pojedinaca koji su svojim ponašanjem ugrožavali i druge sudionike u prometu za svaku je osudu, pogotovo kad se uzme u obzir da su umjesto automobila na drugoj kolničkoj traci mogli biti biciklisti ili motociklisti. Naravno, sam dron i bez elisa koje su same po sebi pogubne, čini veliku opasnost za sve sudionike u prometu, a kamoli objekt koji se kreće brzinom 40, 50 kilometara na sat na suprotnoj strani kolnika.

S obzirom na stroga pravila koja se tiču komercijalnih letenja s dronom, koja su striktno propisana te je potrebno ishodovati dozvolu za iste, postavlja se pitanje na koji način sankcionirati ovakve prijestupe koji direktno ugrožavaju sigurnost prometa, ali i građana.

Djelić leta drona uz automobil pokraj dječje bolnice Kantrida pogledajte u priloženom video prilogu...

VIDEO

Više sa portala torpedo.media ...