[VIDEO] Park’o’parom u art kvartu Benčić otvoreno šesto izdanje festivala Tobogan

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.06.2022

tobogan otvorenje 2022 rijeka  2

Brojni posjetitelji, a među njima posebice djeca uživala su u živopisnim i veselim programima i aktivnostima prvog dana festivala.

Rijeka- Dječji fe stival Tobogan otvoren je u ponedjeljak bogatim večernjim programom Park’o’par. Park’o’par je predstavljen kao međugeneracijsko događanje koje u parku art kvarta Benčić pretvara djecu i odrasle u kreativne stvaratelje glazbenih i vizualnih kulisa. Brojni posjetitelji, a među njima posebice djeca uživala su u živopisnim i veselim programima i aktivnostima prvog dana festivala.

tobogan otvorenje 2022 rijeka  3

Park’o’par je događaj koji se prvi put održao na Toboganu 2019. godine u perivoju Guvernerove palače, a zasniva se na teoriji “stvaranja mjesta” (eng. placemakeing). Cilj ovakvog događaja je okupljanje zajednice, u ovom slučaju obitelji, te zajedničko uređivanje okoliša kroz radioničke programe, kako bi se podigla svijest o provođenju vremena na javnim površinama, kako bi zajednica utjecala na izgled prostora te ga osjetila svojim i ugodnim za provođenje slobodnog vremena. Tako je nastao i naziv samog događaja, s riječima ‘’park’’ i ‘’par’’ (sudjelovanje u paru).

Djelić atmosfere s otvaranja festivala donosimo u videu.

VIDEO