[VIDEO] Širi se regionalna koalicija u 8. izbornoj jedinici: S PGS-om I IDS-om na parlamentarne izbore ide i Unija Kvarnera

Autor: Tara Tomić 26.03.2024

 Darijo Vasilić Dalibor Paus Marko Boras Mandić. Darijo Vasilić, Dalibor Paus i Marko Boras Mandić

- Još želim reći da glas za našu koaliciju nipošto nije bačen već možda i glas i za pobjedničku opciju, poručio je predsjednik PGS-a Vasilić te zaključio da su otvoreni za postizborne razgovore s sa stranka lijevog političkog spektra, ali nikako s HDZ-om.

Rijeka - PGS-u i IDS-u, kao nositeljima regionalne koalicije u 8. izbornoj koaliciji, danas se u Rijeci pridružila Unija Kvarnera, još jedna regionalna stranka s područja Kvarnera. Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali predsjednici triju stranaka: Darijo Vasilić, Dalibor Paus i Marko Boras Mandić.

PGS_IDS_UNIJA_KVARNERA_KOALICIJSKI_SPORAZUM-53412

- Ionako jak regionalni blok na predstojećim izborima upravo smo dodatno ojačali pristupanjem Unije Kvarnera. Ovo je sada, uz Istarsku stranku umirovljenika koja nam se pridružila prije nekoliko dana, prava regionala Kvarnera i Istre s kojom posve ravnopravnu ulazimo u trku za regionalne zastupnike u Hrvatskom saboru. Štoviše, sva dosadašnja mjesečna istraživanja nedvojbeno su ukazala da smo i do sada bili prva lista u 8. izbornoj jedinici, a s današnjim širenjem koalicije definitivno ulazimo u trku za četvrti saborski mandat. S IDS-om u Istri te PGS-om i Unijom ovdje na Kvarneru jedini smo autentični beskompromisni borci za jake regije i decentralizaciju, ali i najjača lijevoliberalna politička opcija uopće u 8. izbornoj jedinici uopće, rekao je Vasilić naglašavajući da niti jedna nacionalna stranka ne može takvom snagom i, još važnije, takvim argumentima zastupati interese građana tih dviju regija te da se regionalcima smiješi najbolji rezultat ikad otkad je hrvatskog parlamentarizma.

S HDZ-om ne!
- To jasno osjećamo i u stalnim, svakodnevnim kontaktima s građanima koji uistinu dobro reagiraju na naše poruke, a najsnažnije sam to osjetio u dijalozima s umirovljenicima kojima nudimo sasvim jasna i konkretna rješenja njihovih velikih problema. Najavljujem da ćemo tijekom travnja kolega Paus i ja, odnosno naše stranke održati jedanaest tribina u jedanaest istarskih i kvarnerskih općina i gradova. Još želim reći da glas za našu koaliciju nipošto nije bačen već možda i glas i za pobjedničku opciju, poručio je predsjednik PGS-a Vasilić te zaključio da su otvoreni za postizborne razgovore s sa stranka lijevog političkog spektra, ali nikako s HDZ-om.

VIDEO

Decentralizacija je temeljni uvjet za bolji život
Predsjednik IDS-a Dalibor Paus Uvodno je rekao da se život građana odvija u njihovim najužim okruženjima, u njihovim općinama i gradovima u kojima ostvaruju svoje životne ciljeve i projekte, ali i žive s problemima.

- Da bi problema bilo što manje, a da bi snovi bili ispunjeni i dosanjani podršku moraju uživati što bliže njima, a ne negdje na Markovu trgu. Zato je važno da ljudi koji žive sa svojim sugrađanima, s njima žive njihove probleme i znaju kako ih riješiti, imaju puinu informaciju što građanima u njihovim sredinama treba imaju pune ovlasti da upravljaju svojim prostorom i svojim novcem, da građanima osiguraju kvalitetniji život. Dakako, govorim o decentralizaciji kao temelju osiguranja svega navedenog i najčvršćoj točki što spaja našu koaliciju, rekao je Paus te dodao da ova koalicija, posebno u vrijeme kada je javnost zaglušena bukom dva politička pola, SDP-ovog i HDZ-ovog, ima veliku šansu za povijesni uspjeh. Stanovništvo traži životne teme, rješavanje životnih pitanja, projekte i programe, a IDS i PGS su sredine kojima upravljaju već više od 30 godina učinili daleko najrazvijenijima u Hrvatskoj. Odgovarajući na pitanja novinara rekao je i da je ulaskom Zorana Milanovića u izborne događaje došlo do očitog poremećaja koji je, između ostaloga, rezultirao i izlaskom Fokusa iz njihove koalicije, ali to uopće ne mijenja situaciju u 8. izbornoj jedinici.
Bez kalkulacija u mijenjanje politike u Hrvatskoj.

PGS_IDS_UNIJA_KVARNERA_KOALICIJSKI_SPORAZUM

- Unija Kvarnera ovoj je koaliciji pristupila bez mnogo razmišljanja i s jasnom idejom da naš kraj i čitavu državu mijenjamo na bolje. O snazi ove koalicije dovoljni govori i podatak da u našim regionalnim sredinama, odnosno Istri i Kvarneru, imamo zajedno 30 vijećnika od ukupno njih 78, a to je gotovo 40 posto podrške što su nam je poklonili birači na regionalnim izborima. Učinimo će sve da se i na parlamentarnim izborima što više približimo tolikoj podršci i to je golemi prostor u koji ćemo ući tijekom kampanje. Mi ne kalkuliramo, idemo zajedno i snažno s ciljem mijenjanja politike u Hrvatskoj i mijenjanja percepcije građana o hrvatskoj politici, rekao je Boras Mandić, predsjednik Unije Kvarnera.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...