[VIDEO] Stručni tim riječkog ViK-a svakodnevno provjerava kvalitetu riječke vode!

Autor: Nikola Cvjetović 07.02.2024

vik_laboratorij_analiza_vode__1_

Djelatnici Službe kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora ViK-a Rijeka dnevno na terenu u prosjeku prikupe 30-ak uzoraka vode.

Rijeka - Svaki dan pijemo vodu iz slavine. Prije nego što mi otvorimo slavinu i natočimo čašu naše riječke vode, ona prijeđe vrlo dugačak put, koji nam je pojasnila Danijela Lenac, rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora ViK-a Rijeka.

vik_laboratorij_analiza_vode__2_

- Kako bi do slavine svakog potrošača stigla sigurna i zdravstveno ispravna voda za ljudsku potrošnju, pružanje usluge vodoopskrbe provodi se uspostavljenim sustavom samokontrole Plana sigurnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju koji je odobren rješenjem Ministarstva zdravstva. U našem laboratoriju svakodnevno se provode analize uzoraka koji se uzimaju na cijelom vodoopskrbnom sustavu u svim fazama procesa vodoopskrbe. Od samog zahvaćanja vode izvorišta, procesa dezinfekcije i distribucije vode putem vodosprema i vodoopskrbne mreže, objasnila je Danijela Lenac, rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora ViK-a Rijeka.

vik_laboratorij_analiza_vode__3_

Za provjeru kvalitete vode koju konzumiramo zaduženi su djelatnici Vodovoda i kanalizacije Rijeka. Službu kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora čine tri odjela u kojima je zaposleno ukupno 10 djelatnika: Odjel laboratorija za kontrolu kvalitete vode, Odjel sanitarnog nadzora i Odjel sustava kvalitete za sigurnost vode.

Što smo zabilježili prilikom posjete Službi kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora ViK-a Rijeka provjerite u priloženom video prilogu...

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...