[VIDEO/FOTO] 29. izdanje koncerta “Božić je judi” u katedrali sv. Vida kroz glazbu predstavio obiteljsko zajedništvo

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.12.2022

koncert_bozic_je_judi_2022_rijeka__4_

Nakon dvije godine bez publike, koncert se u riječku prvostolnicu vratio u punom sjaju te ponovno okupio sve poklonike božićne glazbe, koji su i jučer mogli uživati u najljepšim božićnim pjesmama u izvedbi brojnih pjevača ovog kraja te njihovih obitelji.

Rijeka – Roditelji s djecom, supružnici, sestre, ali i čitave obitelji okupile su se sinoć u riječkoj katedrali sv. Vida kako bi u 29. Izdanju blagdanskog koncerta “Božić je judi” predstavili obiteljsko zajedništvo, ovogodišnju temu koncerta u organizaciji Hrvatske glazbene unije i Radija Rijeke.

koncert_bozic_je_judi_2022_rijeka__5_

Nakon dvije godine bez publike, koncert se u riječku prvostolnicu vratio u punom sjaju te ponovno okupio sve poklonike božićne glazbe, koji su i jučer mogli uživati u najljepšim božićnim pjesmama u izvedbi brojnih pjevača ovog kraja te njihovih obitelji. Temu koncerta tako su u najboljem svjetlu predstavile sestre Martina i Mateja Majerle, Aleksandar, Sandra i sin David Valenčić uz Vesnu i Petru Duhović, tata Duško i kćer Tina Vukov, Nikolina Tomljanović s kćeri Salome Tomljanović, obitelj Veljak, Duško Jeličić i Bonaca, kao i Vivien Galetta i Voljen Grbac. Osim njih publika je mogla uživati i u izvedbama Damira Kedže i klape Luka, Borisa Mohorića, Rajke Jurdane Šepić te Alda Foška. Večer su također uveličale i gošće iz Ukrajine – ukrajinska operna prvakinja Olga Kaminska i Viktorija Kulykovska.

Drugi najstariji koncert božićnih pjesama u Hrvatskoj ni ovog puta nije iznevjerio izvođenjem pjesama koje su nezaobilazan dio ovog događanja – Radujte se narodi, Tiha noć, Narodi nam se i Božić je judi. Svaku točku brojna je publika ispratila dugačkim aplauzom.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji i video isječku u nastavku.

VIDEO

pocket icon

U riječkoj katedrali sv. Vida održano 29. izdanje blagdanskog koncerta 'Božić je judi'

Više sa portala torpedo.media ...