[VIDEO/FOTO] Na blagdan Vele Gospe u moru na Kantridi zaplutala golema krunica

Autor: Portal Torpedo 15.08.2022

gospa_od_supa_kantrida__2_

Treću godinu za redom, na blagdan Vele Gospe, na Kantridi u Rijeci je obilježeno ukazanje Gospe od supa.

Rijeka - Nakon što se 15. kolovoza 2019. godine u moru pred plažom Igralište na riječkoj Kantridi ukazala Gospa od supa, veslajući na supu i mašući vjernicima, svake se godine na istom mjestu, na blagdan Vele Gospe, obilježava ovo ukazanje i slavi „Gospa od supa“.

gospa_od_supa_kantrida_krunica__2_

Organizatori obilježavanja ove su godine ponudili posjetiteljima plaže poseban osvježavajući program, prikladan za vruće dane ovogodišnjeg kolovoza. Naime, danas je na ovoj lokaciji, na samom mjestu nekadašnjeg ukazanja, u moru, postavljena golema plutajuća krunica, koja je oplemenila plažu Igralište ovim dodatnim sadržajem.

gospa_od_supa_kantrida_krunica__3_

Vjernici tijekom velikog blagdana mogu izmoliti krunicu plivajući u svježem moru ili jednostavno mogu sjedeći na plaži uživati u pogledu na šarenu nisku koja pluta u moru. Kako organizatori navode, vjernici pritom čuvaju svoje zdravlje hladeći se u moru i štiteći se od toplotnih udara, a zaštićeni su i od moguće infekcije Covid-om od čega postoji opasnost u ostalim prenapučenim svetištima.

gospa_od_supa_kantrida_krunica__4_

Kantrida se ovime potvrđuje kao nova destinacija vjerskog turizma, a za razliku od ostalih svetišta kao temelj ima čvrste i neporecive dokaze samog ukazanja Gospe od supa koje je zabilježeno video kamerom prije tri godine i dostupno je na službenim stranicama Gospe od supa: www.gospaodsupa.com

Podsjetimo, na prvu obljetnicu ukazanja, 2020. godine, postavljen je uz plažu privremeni spomenik, točnije sup daska s likom Gospe od supa, pred kojim su se Riječani i Riječanke i ostali posjetitelji plaže mogli pomoliti, zapaliti svijeću ili ostaviti dar.

gospa_od_supa_kantrida_krunica__1_

Druga obljetnica ukazanja proslavljena je 2021. prigodnom prodajom suvenira s likom Gospe od supa. Unatoč zabranama rada mnogih objekata tijekom pandemijskih godina, novonastalo i još nepriznato svetište Gospe od supa nije podleglo mjerama restrikcije.

gospa_od_supa_kantrida_krunica-37064

Tijekom cijelog današnjeg dana posjetitelji riječke plaže Igralište imaju priliku prisustvovati trećoj obljetnici ukazanja Gospe od supa i uživati u molitvama u moru ili u pogledu na golemu krunicu, jedan od najvećih simbola vjere.

Video prilog ovogodišnjeg obilježavanja Gospe od supa pogledajte u nastavku....

VIDEO

VIDEO

Više sa portala torpedo.media ...