[VIDEO/FOTO] Rijeka Outdoor: Cikloturizam u fokusu novog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena

Autor: Nikola Cvjetović 08.09.2022

Rijeka Outdoor: Cikloturizam u fokusu novog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena S predstavljanja novog zajedničkog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena na temu cikloturizma pod imenom Rijeka Outdoor

Rijeka outdoor u ovom trenutku uključuje ponudu na temu ciklo i trail ponude destinacije za popratnim informacijama, te će se ponuda i projekt nadopunjavati u suradnji s partnerima na destinacijama.

Rijeka - Na danas održanoj konferenciji za medije u Hotelu Continental predstavljen je novi zajednički projekt Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena na temu cikloturizma pod imenom Rijeka Outdoor.

rijeka_outdoor_predstavljanje_2022_cikloturizam_petar_skarpa Petar Škarpa

Projekt Rijeka Outdoora i značaj cikloturizma za Rijeku i Hrvatsku predstavili su direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dok je projektnu mrežnu stranicu i mobilnu aplikaciju predstavio Ivan Pletenac predstavnik Molekula d.o.o.

Škarpa je u uvodnom obraćanju istaknuo prednosti koje Rijeka i Riječki prsten kao destinacija imaju u kreiranju novih proizvoda na temu cikloturizma i koji je to potencijal za razvijanje destinacija i turističke ponude.

„Rijeka sa Riječkim prstenom među prvima je kreirala posebnu mobilnu aplikaciju posvećenu našoj ciklo ponudi koje je objavljena 2015. godine, a 2016. godine smo sa cijelim projektom koji se tada zvao Bike Rijeka osvojili drugo (2.) mjesto za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u kategoriji Inovacije u istraživanju i tehnologiji.

rijeka_outdoor_predstavljanje_2022_cikloturizam__1_

Rijeka Outdoor je nastavak razvijanja projekta koji sada uključuje više elemenata koji su atributi dolazaka na naše destinacije kao i posebna tematska događanja koja će organizirati turističke zajednice i partneri u destinacijama“ istaknuo je Petar Škarpa.

Rijeka outdoor u ovom trenutku uključuje ponudu na temu ciklo i trail ponude destinacije za popratnim informacijama, te će se ponuda i projekt nadopunjavati u suradnji s partnerima na destinacijama.

Rijeka Outdoor zajednički je projekt Turističkih zajednice Rijeke i Riječkog prstena koje pored Turističke zajednice grada Rijeke kao nositelja aktivnosti uključuje i Turističku zajednicu Grada Bakra, Turističku zajednicu Općine Čavle, Turističku zajednicu Općine Viškovo, Turističku zajednicu Grada Kastva, Turističku zajednicu Općine Kostrena, Turističku zajednicu Grada Kraljevice, Turističku zajednicu Općine Jelenje te Općinu Klana. U dijelu izrade mrežne stranice i mobilne aplikacije tehnički partner projekta je riječka firma Molekula d.o.o.

rijeka_outdoor_predstavljanje_2022_cikloturizam_kritjan_stanicic Kristjan Staničić

Rijeka Outdoor projekt je i ovaj put prepoznat kao jedan od značajnijih prijedloga koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice. Naime, navedene turističke zajednice sklopile su sporazum o razvijanju zajedničkih projekata destinacije s ciljem zajedničkog turističkog proizvoda i promocije kao subregije.

„Kreativnost, inovativnost, održivost i digitalizacija jedni su od osnovnih preduvjeta kvalitetnog razvoja turističkih proizvoda, odnosno ukupne ponude destinacija. Projekt Rijeka Outdoor ima sve navedene kriterije, a ne zaboravimo da je aktivni turizam i boravak u prirodi, posebice u jeku pandemije, postao itekako tražena aktivnost. Istraživanja pokazuju da će tako biti i u godinama koje su pred nama.

Vrlo je pohvalno i što je ovdje riječ o projektu nastalom u sklopu udruživanja turističkih zajednica grada Rijeke i Riječkog prstena što dokazuje da se udruženim projektima dolazi do više financijskih sredstava te se dobiva veća i bolja vidljivost, ali i snažniji promotivni efekt“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako je i ovim projektom Rijeka potvrdila svoju transformaciju iz tranzitnog u turistički grad u koji gosti rado dolaze i borave.

I na samom kraju prezentacije, Ivan Pletenac iz Molekula d.o.o. predstavio je projektnu mrežnu stranicu RijekaOutdoor.com i mobilnu aplikacija Rijeka Outdoor-a.

rijeka_outdoor_predstavljanje_2022_cikloturizam__2_

„Putem mrežne stranice i mobilne aplikacije svi podaci potrebni svakom ljubitelju cikla i traila dostupni su u najtočnijoj verziji. Pored redovnih informacija koje uključuju opise ruta dostupne su i posebne informacije o težini i specifičnosti rute kao i GPS (GPX) podaci. Mobilna aplikacija dostupna je odmah za Ios i Android operativne sustave.“ Posebno je istraknuo Ivan Pletenac iz Molekula d.o.o.

Na kraju konferencije za medije i prezentacije projekta Rijeka Outdoor-a, o značaju outdoor mogućnostima kao i trenutnim turističkim trendovima Rijeke, kratku izjavu dao je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

VIDEO

Rijeka Outdoor: Cikloturizam u fokusu novog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena

Više sa portala torpedo.media ...