[VIDEO]Juraj Zigman: Dres je bilo lako napraviti jer sam ga radio iz ljubavi prema gradu i klubu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.09.2022

juraj_zigman_hnk_rijeka

"Obučem ne znam koju zvijezdu nitko me ne šljivi, napravim dres i svi me zaustavljaju na cesti i zato mi je jako drago", rekao je Juraj Zigman.

Rijeka - Juraj Zigman, poznati riječki kreator svjetskog glasa, posjetio je u utorak kamp HNK Rijeka. Kao što je već poznato riječkoj javnosti, Zigman je dizajnirao dres Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka za tekuću sezonu, a dizajn je primljen s oduševljenjem kod naših navijača.

Zigman je preuzeo ulogu kreativnog partnera kluba dok je Joma tehnički sponzor, proizveo dres. Dresovi pričaju priču riječkog kluba, pešekana odnosno morskog psa koji je ujedno klupska maskota. Ilustracija ispod križa predstavlja svojevrsni prikaz vode koja teče, struje koja pokreće grad i njene ljude… Ono što nas veže.

juraj_zigman_hnk_rijeka1

Dres je pobrao same pohvale, a Zigman je ovom prilikom potpisao dres koji će ostati za uspomenu klubu, te je za HNK Rijeka TV podijelio svoja razmišljanja o tome zašto ga je obradovao poziv kluba da sudjeluje u kreativnom procesu, te koja je bila misao vodilja.

– Kad me klub nazvao rekao sam: hvala ti Bože, krajnje je vrijeme da napravim dres. Dresovi u današnjem nogometu su dosadni i rađeni po šabloni. Rijeka je kroz povijest imala dobre dresove i danas imamo dres potpuno drugačiji od drugih dresova. S druge strane i ja sam Riječanin i osjećam se dio ove priče i bilo mi je jako drago i zapravo bilo je normalno da surađujem s Rijekom. Misao vodilja bila je povezati klub i navijače. Dres je bilo lako napraviti jer sam ga radio iz ljubavi prema gradu i klubu. Ljudi su zadovoljni, obučem ne znam koju zvijezdu nitko me ne šljivi, napravim dres i svi me zaustavljaju na cesti i zato mi je jako drago, rekao je Juraj Zigman.

Intervju s Jurajom Zigmanom pogledajte u videu

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...