Vikend u prometu-230 prometnih prekršaja

Autor: Tara Tomić 05.02.2024

policija-natpis2-2400x1524_c

​Najveća koncentracija alkohola od 1,56 promila evidentirana je na području Viškova, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Rijeka - Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano ukupno 230 prometnih prekršaja.

Od tog broja 40 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, kao i nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 na vožnju pod utjecajem alkohola, a 15 je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. osam prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom

Osim navedenih, evidentirano je i osam prekršaja upravljanja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, te po jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljalja i prije stjecanja prava, kao i 100 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 174 km/h evidentirana je u nedjelju, 4. veljače, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Navedena brzina izmjerena je laserskim uređajem u 14.31 sat kada se osobno vozilo, splitskih registracijskih oznaka, kretalo prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 208 alkotestiranih vozača, 25 ih je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,56 promila evidentirana je u subotu, 3. veljače na području Viškova, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Spomenutog vozača zaustavili su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u 2.20 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te zbog počinjenog prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
Protiv 46-godišnjeg vozača izdan je optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanje vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 g/kg zabilježene kod 17 vozača, po šest ih je bilo u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, a po jedan vozač s 1,51 i više te s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan vozač odbio je alkotestiranje.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su i 24 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

I ovim putem pozivamo sve vozače na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice po život opasnih.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...