Viktor Peršić, Nobilion restoran Ikador Boutique hotel & spa te hotel Istra nagrađeni na Danima hrvatskog turizma

Autor: Nikola Cvjetović 06.10.2022

dani_hrvatskog_turizma_ikador_persic__3_

U kategoriji mali obiteljski hotel nagrada je otišla u ruke hotela vile Rova iz Malinske, dok je u kategoriji velika marina nagrađena Marina Punat.

Šibenik - Danas je u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibeniku dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma i sporta u kategorijama za destinacije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), ljude u turizmu te za projekte u sklopu programa „Promocija zanimanja“.

Priznanje Čovjek - ključ uspjeha, dodijeljeno je ravnatelju opatijske Thalassothérapie Viktoru Peršiću za najboljeg djelatnika u zdravstvenom turizmu.

Za najbolji hotel s tri zvjezdice proglašen je opatijski hotel Istra dok je Nobilion restoran - Ikador Boutique hotel & spa ponio titulu za jedinstveno gastronomski doživljaj godine za vrhunsku gurmansku degustacijsku seriju 'tastes of Kvarner'.

U kategoriji mali obiteljski hotel nagrada je otišla u ruke hotela vile Rova iz Malinske, dok je u kategoriji velika marina nagrađena Marina Punat.

Tami Sokoloić iz Novog Vinodolskog proglašen najboljim agencijskim djelatnikom, Rabljanin Žarko Plješa najboljim konobarom, a Crikveničanka Sandra Stanić najboljom hotelskom domaćicom. Malom Lošinju dodijeljeno je priznanje u kategoriji najuspješnija destinacija održivog turizma.

Vrijedi istaknuti i kako je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike sudjelovalo u izradi nacionalne Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine.

dani_hrvatskog_turizma_ikador_persic__1_

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 07. listopada za najbolje u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Destinacija godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine, Događaj godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Putnička agencija godine, Restoran godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti.

Podsjetimo, Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije.

dani_hrvatskog_turizma_ikador_persic__2_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...