Vođeni obilazak brodogradilišta 3. maj

Autor: Sanja Monar 16.05.2023

wp-content/uploads/2020/09/3.-maj-rijeka.jpgIlustracija

Ove subote 20. svibnja građani imaju jedinstvenu priliku prijaviti se na đir legendarnim riječkim brodogradilištem

Rijeka - 20. svibnja u sklopu cjelodnevnog kvartovskog festivala Pozdrav s Kantride!, Brodogradilište 3. maj i Urbani separe udružili su snage i pozivaju na vođeni obilazak legendarnog riječkog škvera. Ovisno o broju prijavljenih, posjetitelji će biti raspoređeni u grupe koje će započeti razgledavanje u 9 sati, 9 i 30 sati te 10 sati ujutro sa zapadnog ulaza u brodogradilište, na samom kraju Pulske ulice na Kantridi.

Da biste se prijavili za vođeni obilazak, potrebno je poslati e-mail na adresu udruga@urbanisepare.org, navodeći imena i broj posjetitelja. Nakon prijave, jedan od tri termina razgleda bit će vam potvrđen putem povratne e-pošte. Važno je napomenuti da se tijekom obilaska moraju poštivati stroga pravila pratnje vodiča radi sigurnosti svih sudionika.

Obilazak će uključivati kratko uvodno predavanje te šetnju brodogradilištem. Kroz prostor škvera prijavljene će voditi iskusni radnici, stručnjaci i članovi uprave. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku zaviriti pod dizalicu ‘Tristotonku’, upoznati proizvodne procese te prošetati navozima i bazenima. Prilika je to za povezivanje s riječkom industrijskom baštinom, kao i s važnom ulogom koju 3. maj drži u razvoju našeg grada. Ne propustite upoznati najvažniji škver jadranske obale.

Vođeni obilasci odvijaju se u sklopu cjelodnevnog festivala čiji program možete pogledati na: urbanisepare.org/pozdrav-s-kantride/

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...