Volonterke u kulturi obilježile Međunarodni dan žena kreativnom radionicom

Autor: Sanja Monar 13.03.2023

volonterke_u_kulturi_radionica_hkd Foto: Leona Teodorović

Radionica intuitivnog crtanja koju je osmislila i provela volonterka Martina Bivskupović imala je za cilj potaknuti sudionice da kroz kreativni proces osvijeste vlastitu unutarnju snagu i moć pozitivnog utjecaja na zajednicu kroz volonterski angažman.

Rijeka - Povodom Međunarodnog dana žena ove je subote u Malom HKD-u u Križanićevoj ulici održana kreativna radionica za volonterke u kulturi Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Radionica intuitivnog crtanja koju je osmislila i provela volonterka Martina Bivskupović imala je za cilj potaknuti sudionice da kroz kreativni proces osvijeste vlastitu unutarnju snagu i moć pozitivnog utjecaja na zajednicu kroz volonterski angažman.

HKD na Sušaku je sudionice radionice nagradio i ulaznicama za predstavu „A odakle ste vi, gospođo?“ koja je bila prikazana na Dan žena u HKD-u.

Volonterski program HKD-a na Sušaku nasljeđe je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Uspješno se nastavlja provoditi nizom aktivnosti, a godišnje u organizaciji i provedbi kulturnih događanja sudjeluje stotinjak građanki i građana Rijeke, od čega su 80% žene. Kroz program „Volonteri za volontere“ kojim oni svoja znanja i vještine prenose kolegicama i kolegama već je održan niz kreativnih radionica te radionica sadnje stabala na zelenim površinama riječkog Art-kvarta Benčić.

-Sve buduće volonterke i volontere zainteresirane za sudjelovanjem u organizaciji kulturnih programa u gradu Rijeci HKD na Sušaku poziva da se pridruže veseloj Facebook zajednici Volontiram u kulturi, ispune Prijavnicu za volontiranje ili se jave e-mailom na asja@hkd-rijeka.hr, ističu iz HKD-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...