Volontiraj, uči, rasti – uključi se u Centar za mlade RI connect!

Autor: Marina Pauletić 23.01.2024

ctk_rijeka Foto: CTK Rijeka

Centar za mlade RI connect nalazi se na adresi Školjić 5d u prizemlju zgrade, a dostupan je i osobama s poteškoćama u kretanju.

Rijeka - Centar tehničke kulture Rijeka poziva mlade na uključivanje u aktivnosti Centra za mlade RI connect! Radi se o projektu, ali i prostoru u Centru tehničke kulture Rijeka koji je posvećen aktivnostima mladih i koji okuplja sve mlade željne druženja, zabave, novih znanja i vještina. Projekt donosi i brojne radionice i aktivnosti koje omogućuju mladima da se educiraju, informiraju, savjetuju, postanu aktivni u svojoj zajednici i na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme.

Centar za mlade RI connect nalazi se na adresi Školjić 5d u prizemlju zgrade, a dostupan je i osobama s poteškoćama u kretanju.

Centar za mlade ponudit će brojne aktivnosti u organizaciji Centra tehničke kulture Rijeka, Grada Rijeke i Udruge Delta, ali i u organizaciji mladih koji, u dogovoru s organizatorima, u Centru za mlade mogu potpuno besplatno provoditi svoje programe. Centar za mlade zamišljen je kao oaza za mlade u kojoj svi mogu sudjelovati u programima na tjednoj ili mjesečnoj bazi, a programi za mlade bavit će se brojnim temama vezanima za STEM, kao i za kulturu, medije i kreativu.

POZIV ZA VOLONTERE – rok za prijavu do 31. siječnja

Kako bi Centar za mlade zaživio u svom punom potencijalu, Centar tehničke kulture Rijeka traži vrijedne volontere – mlade koji su spremni sudjelovati u osmišljavanju i provedbi programa za mlade i na taj način biti dio dinamičnog i kreativnog CTK kolektiva. Svi zainteresirani mladi uključiti se mogu ispunjavanjem prijavnog obrasca i to što prije, jer prijave traju do 31. siječnja!

Osim odlične prilike za volontiranje, Centar za mlade RI connect mladima omogućuje i mjesečnu dozu kulture – program koji mladima jednom mjesečno otvara vrata brojnih kulturnih ustanova i lokaliteta u našem gradu kako bi ih posjetili i konzumirali njihove zabavne i edukativne kulturne sadržaje. U prvoj ovogodišnjoj Mjesečnoj dozi kulture mladi će posjetiti trenutno najpoznatije mjesto u gradu - Gradsku knjižnicu Rijeka, točnije njen Odjel za mlade.

Priliku da u utorak, 30. siječnja u 14:00 sati uz stručno vodstvo prošvrljaju knjižnicom i posebno se zadrže u Odjelu za mlade koji je posvećen čitateljskoj kulturi, neformalnom obrazovanju, slobodnom vremenu i kreativnosti mladih (od 15 do 30 godina) dobit će svi zainteresirani koji ispune prijavni obrazac i u utorak u predviđenom terminu dođu ispred ulaza u novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka.

Prva od radionica u koje se mladi mogu upisati, a upisi su u tijeku, je kreativna radionica Kreator++ koja će objediniti teme poput fotografije i fotomontaže, grafičkog dizajna, grafičke pripreme za izdavaštvo, snimanja i montaže videa. Polaznici će iz prve ruke naučiti koristiti DSLR fotoaparate i mobitele za fotografiranje, kao i studio na Korzu gdje će se imati priliku naučiti koristiti i profesionalnu rasvjetu. Nakon što prođu fotografiju, polaznici prelaze na temu grafičkog dizajna na kojem će učiti o izradi logotipa i ostalih grafika u Adobe Illustratoru, te se baviti prijelomima knjiga i tekstualnih dokumenata u Adobe InDesignu. Mladi će na ovoj radionici imati priliku naučiti i kako snimiti najbolji kadar te uređivati svoje videozapise u programima DaVinci i CapCut.

Radionica je namijenjena mladima (od 15 do 30 godina), a odvijat će se srijedom u dva termina – prvi termin je od 12:00 do 13:30 sati, a drugi termin je od 15:30 do 17:00 sati. Polaznici ovisno o tome kada im odgovara biraju termin u kojem dolaze svaki tjedan. Po završetku radionice, koji je planiran krajem školske godine, svi polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, a prijave su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Projekt Centar za mlade RI connect Centar tehničke kulture Rijeka provodi u partnerstvu s Udrugom Delta i Gradom Rijekom. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...