Vrijeme je za Zimsku školu Centra tehničke kulture Rijeka

Autor: Marina Pauletić 20.12.2022

Informaticki-tecaj-za-umirovljenike-u-CTK-Rijeka-1-1067x800

Djeca će se moći odlučiti između sedam besplatnih radionica.

Rijeka - Centar tehničke kulture Rijeka pripremio je još jednu Zimsku školu prepunu druženja, učenja i dobre zabave. Na Zimskoj školi imat ćete priliku izrađivati novogodišnje čestitke, kalendare i scrapbookove, istraživati robotiku i programiranje te svijet svjetski poznatih umjetnika.

Tijekom zimskih praznika, od 27. prosinca 2022. do 5. siječnja 2023., zajedno s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRI, CTK Rijeka ponudit će sedam besplatnih radionica koje će omogućiti djeci i mladima da se razvijaju u području digitalne pismenosti, umjetnosti te robotike.

plakat-59326

Prvi tjedan Zimske škole

U prvom tjednu Zimske škole možete se uključiti u radionicu robotike „Zvonili ste Milorde“, radionicu programiranja „Zagrebi za zabavu“ te radionicu grafičkog dizajna „U 2023. želim ti“.
Radionica „Zvonili ste Milorde“ upoznat će polaznike s malim drvenim robotom koji je uvijek prijateljski raspoložen i spreman na igru. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina (4. razred osnovne škole), a održat će se 27. i 28. prosinca (utorak i srijeda) od 9 do 12 sati.

Sljedeća dva dana u istom terminu (29. i 30. prosinca od 9:00 do 12:00) rezervirana su za radionicu „Zagrebi za zabavu“. Polaznici će se na radionici upoznati s programom Scratch koji omogućuje vizualno programiranje, a kao rezultat radionice izradit će svoju digitalnu priču, igru ili animaciju. Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 7. razreda osnovne škole.

„U 2023. želim ti“ je radionica na kojoj će se izrađivati čestitke od papira, kao i digitalne čestitke. Radionica će se održavati od 27. do 30. prosinca u terminu od 13:00 do 14:30 sati, a namijenjena je učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole.

Drugi tjedan Zimske škole

Novogodišnji tjedan donosi još četiri radionice - radionicu izrade kalendara „365 dana“, radionicu izrade Novogodišnjeg scrapbooka, slikarsko-animiranu radionicu „Svjetski poznati umjetnici u pokretu“ i radionicu izrade lutkica od recikliranih materijala „Daj 5 za reciklažu!“. Radionice će biti prava prilika da reciklirate sve omote od poklona, viškove papira i kartona iz 2022. godine - slobodno ih donesite sa sobom.

Radionica „Daj 5 za reciklažu“ koja će se održati 2. siječnja 2023. od 10:00 do 14:00 sati polaznike će naučiti sve o odvajanju i recikliranju raznih materijala. Polaznici će na radionici od recikliranih materijala izrađivati lutke, a sve o izradi predmeta od recikliranih materijala naučit će ih naši partneri iz udruge RI Eko. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 5. razreda osnovne škole, a mjesto održavanja je Centar tehničke kulture Rijeka.

Na radionici „365 dana“ izrađivat će se personalizirani kalendar za 2023. godinu. Jedan njegov dio izradit će se od recikliranih materijala, a drugi u računalnom programu. Kombinirat će se razne tehnike i promišljati što bi sve mogla donijeti 2023. godina. Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se od 2. do 5. siječnja od 10 do 14 sati.

Na radionici Novogodišnjeg scrapbooka, koja će se održavati od 27. do 30. prosinca u terminu od 9 do 13 sati, radit će se ilustracije na iPadima te će ih se spojiti u scrapbook. Za izradu scrapbooka moguće je koristiti reciklirane materijale pa pozivamo svih da ih ponesu. Radionica je namijenjena učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole.

Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRI priprema radionicu „Svjetski poznati umjetnici u pokretu“. Slikarsko-animirana radionica predstavit će tri velika svjetska umjetnika – Georgia O'Keeffe, Jeff Koons, Joan Miró i reproducirati njihov rad u novom okruženju, s novim materijalom i načinom rada, svladavajući osnove slikarskih tehnika. Tijekom slikanja, snimat će se timelapse video i raditi kratke animacije nastanka radova i animacije dijelova slika. Radionica je namijenjena učenicima od 4. do 7. razreda, a održavat će se od 2. do 5. siječnja od 14 do 15:30 sati.

Prijavnica za Zimsku školu nalazi se na službenoj stranici Centra tehničke kulture Rijeka, a prijave su otvorene do popunjenja grupa. Sudjelovanje na svim radionicama besplatno je za sve sudionike zahvaljujući donatorima Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...