Zahvala djelatnicima policije PU PG i županijskog zavoda Hitne medicine PGŽ na iznimnom doprinosu kod preseljenja bolničkih pacijenata na Sušak

Autor: Marina Pauletić 09.04.2024

zahvala_doprinos_seljenje_pacijenata_kbc_

Svi su oni potvrdili da im je bila čast što su sudjelovali u ovakvoj jednoj akciji koja se doista rijetko ima prilike realizirati.

Rijeka - Nakon vrlo zahtjevne i uspješne akcije preseljenja pacijenata u novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka na Sušaku 3. travnja, kada su i zadnji pacijenti i osoblje napustili lokalitet Kantrida te zgradu Klinike za ginekologiju i porodništvo na lokalitetu Rijeka, članovi Uprave KBC-a Rijeka, ravnatelj prof. dr. Alen Ružić i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana posebno su zahvalili djelatnicima i čelnicima dviju institucija na iznimno predanoj i odgovornoj pomoći: djelatnicima PU PG i načelniku Policijske uprave primorsko-goranske Hariju Brnadu te djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije i ravnateljici ZHM PGŽ Senki Kajčić, dr. med. uručivši im i službene zahvalnice KBC-a Rijeka za njihov izniman i poseban doprinos kvalitetnom i sigurnom transportu pacijenata prilikom preseljenje s Kantride i Rijeke na Sušak, koji se odvio brzo, efikasno bez i jedne potencijalno sporne situacije. Tako su ovaj i pomalo emotivan trenutak za mnogo osoblje KBC-a koje se također selilo i zauvijek mahnulo Kantridi ili tzv. ginekologiji u Rijeci, a time i dobrom dijelu svog profesionalnog života i karijere učinili još upečatljivijim.

„Odradili smo jedan herojski, junački poduhvat preseljenja najosjetljivijih pacijenata, djece i trudnica, u čemu su nam veliku pomoć pružili i pripadnici policije u osiguranju prometa te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu koji su nam ustupili dva dodatna vozila za prijevoz iznimno osjetljivih pacijenata. Zahvaljujući odličnoj suradnji, vrlo pomnom planu i pripremi po svjetskim standardima, preseljenje je proteklo bez ikakvih poteškoća i u zadanom vremenu“, istaknuo je ovom prigodom ravnatelj Ružić.

preseljenje_bolnice_kantrida_rijeka_kbc_susak Preseljenje pacijenata u novi bolnički kompleks (Foto: arhiva)

Inače, od predstavnika PU PG doznali smo kako su se tijekom priprema za akciju preseljenja njihovi djelatnici, koji dogovorenog dana i termina nisu bili u smjenama, dragovoljno stavljali na raspolaganje, na volonterskoj osnovi jer su imali potrebu iz odgovornosti prema zajednici pružiti i svoj, osobni doprinos kako bi sam transport pacijenata do Sušaka prošao u savršenom redu.

Uz načelnika Brnada i ravnateljicu Kajčić na zahvali za dobro provedenu akciju ispred nove bolničke zgrade na Sušaku bile su nazočne i predstojnica Klinike za pedijatriju izv. prof. dr. Iva Bilić Čače te voditeljica Odjela postintenzivnog liječenja djece i novorođenčadi Koraljka Rukavina Manestar, dr. med. te načelnik postaje prometne policije PU PG Ivica Filipović, voditelj sektora u postaji prometne policije Ivica Crnković (koji je i predvodio konvoj) te Davor Iskra, voditelj voznog parka i tehničkih poslova ZHM PGŽ.

Svi su oni potvrdili da im je bila čast što su sudjelovali u ovakvoj jednoj akciji koja se doista rijetko ima prilike realizirati, a zajedničkim i dobro koordiniranim radom ovjenčana je uspjehom što je, kada su u pitanju najosjetljiviji pacijenti u koje spada svakako i dječja populacija - najbitnije svima.

„Uime KBC-a Rijeka zahvaljujemo se djelatnicima Policijske uprave Primorsko-goranske te djelatnicima Zavoda hitne medicine PGŽ na kvalitetno odrađenoj suradnji i asistenciji kod preseljenja, a nakon izvrsne pripreme timova djelatnika KBC-a Rijeka koji su tjednima ranije pružali izniman doprinos do najsitnijih detalja da samo preseljenje bude pomno organizacijski predviđeno i na kraju tako i realizirano“, poručuju iz KBC-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...